Izvor:
16.04.2017 u 19:59
0

DEČAK DUH: Nakon 12 godina se probudio iz KOME i rekao nešto ZASTRAŠUJUĆE! (video)

Dečak koji je bio u komi punih 12 godina nakon buđenja šokirao je majku svojim rečima.

Šta biste učinili da ste zaključani u svom telu, s netaknutim mozgom koji radi, bez ikakve sposobnosti komunikacije? Kako emocionalno preživeti činjenicu da ste nevidljivi svima koji vas znaju i vole?

Godine 1988. Martin Pistorius iz Južne Afrike bio je tipičan dečak koji je obožavao da se igra s raznim uređajima, najviše s tranzistorima, televizorima… Njegovo idilično detinjstvo odjednom je prekinula misteriozna bolest – od 12 godina jednog je dana došao kući iz škole s bolnim grlom, ali njegova majka nije obraćala previše pažnje na to, misleći kako će proći s malo meda i čaja.

No, njegovo se stanje ubrzo pogoršalo do trenutka u kojem više uopšte nije mogao hodati niti stajati, pa ni govoriti. Lekari su pretpostavili kako je oboleo od kriptokokalnog meningitisa, a pre nego su uspeli išta poduzeti, dečak je pao u komu. U ranom razdoblju kome, Martin nije bio svestan ničeg, bio je u dubokoj komi. Njegova je porodic organizovala je posebnu brigu oko njega – od kupanja, hranjenja uz pomoć cevčica, okretanja.

No, u dobi od 16 godina Martin se iznenada probudio – odnosno postao je svestan svega što se događa u njegovoj okolini. Ipak, i dalje se nije mogao pomaknuti, komunicirati s porodicom ili im na bilo koji način dati do znanja da je "tu". Do toga trenutka prošlo je još punih 8 godina zatočeništva u vlastitom telu.

Pogledajte video:

Izvor: expres.hr
Foto: Youtube/Prinscreen/NBC News

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter