DEČAK DUH: Nakon 12 godina se probudio iz KOME i rekao nešto ZASTRAŠUJUĆE! (video)

Dečak koji je bio u komi punih 12 godina nakon buđenja šokirao je majku svojim rečima.

Šta biste učinili da ste zaključani u svom telu, s netaknutim mozgom koji radi, bez ikakve sposobnosti komunikacije? Kako emocionalno preživeti činjenicu da ste nevidljivi svima koji vas znaju i vole?

Godine 1988. Martin Pistorius iz Južne Afrike bio je tipičan dečak koji je obožavao da se igra s raznim uređajima, najviše s tranzistorima, televizorima... Njegovo idilično detinjstvo odjednom je prekinula misteriozna bolest -  od 12 godina jednog je dana došao kući iz škole s bolnim grlom, ali njegova majka nije obraćala previše pažnje na to, misleći kako će proći s malo meda i čaja.

No, njegovo se stanje ubrzo pogoršalo do trenutka u kojem više uopšte nije mogao hodati niti stajati, pa ni govoriti. Lekari su pretpostavili kako je oboleo od kriptokokalnog meningitisa, a pre nego su uspeli išta poduzeti, dečak je pao u komu.  U ranom razdoblju kome, Martin nije bio svestan ničeg, bio je u dubokoj komi. Njegova je porodic organizovala je posebnu brigu oko njega - od kupanja, hranjenja uz pomoć cevčica, okretanja.

No, u dobi od 16 godina Martin se iznenada probudio - odnosno postao je svestan svega što se događa u njegovoj okolini. Ipak, i dalje se nije mogao pomaknuti, komunicirati s porodicom ili im na bilo koji način dati do znanja da je "tu". Do toga trenutka prošlo je još punih 8 godina zatočeništva u vlastitom telu.

Pogledajte video:
 

 

Izvor: expres.hr
Foto: Youtube/Prinscreen/NBC News

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Parovi - Jutarnja kafica  
11:55  Vesti  
12:05  Parovi - Jutarnja kafica  
12:55  Vesti  
13:05  Parovi - Jutarnja kafica  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Kazna  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Kazna  
19:00  Upoznajte Parove  
21:00  Srbija na dlanu  
22:00  Parovi žurka  
02:30  Parovi - Noćobdije  
04:30  Rano jutro