ŽIVOTNA DRAMA TRUDNICE: Ofarbala kosu, a onda su se lekari danima borili za njen život!

 

Džes Srahan (30) je bila u petom mesecu trudnoće kada je ofarba kosu u frizerskom salonu svoje prijateljice, posle čega kreće njena životna drama.

"Probudila sam se sva natečena. Kada sam se pogledala u ogledalo, bila sam šokirana. Čelo mi je bilo ogromno i bolno na dodir", ispričala je Džes.

Suprug je odveo prestrašenu suprugu u bolnicu ali osoblje je odbilo da joj da lekove zato što je bila u podmakloj trudnoći. Nekoliko dana kasnije, Džes se osećala sve gore, a otok se proširio po licu, toliko da nije mogla da otvori oči.

Njena agonija je trajala danima, ali sreća u nesreći je bila što njena beba nije pretrpela oštećenja jer je Džes imala samo spoljne manifestacije alergije. Doktor je ustanovio da nesrećna žena ima alergijsku reakciju na hemikaliju u farbi za kosu.

Ubrzo je dobila antihestamin koji je smanjio otok i rodila je zdravog dečaka Harija.

"Moje iskustvo je bilo zastrašujuće. Ličila sam na čudovište, a moj suprug je bio skrhan, nije snage da me pogleda, bio je to najgori period u mom životu", rekla je Džes.

"Bila sam toliko zabrinuta za život svoje bebe, kada se rodio živ i zdrav ,tek sam tada mogla da odahnem. Želim da poručim ženama da dobro razmisle pre  nego što se odluče na farbanje kose u trudnoći. Mene je umačlo koštalo života", poručila je Džes.

Mnoge trudnice se iznenade kada im lekari savetuju da u prvom tromesečju ne farbaju kosu. Ginekolozi takođe savetuju izbegavanje bojenja kose trajnim bojama u prvim mesecima trudnoće, jer se kod bebe odvija važan neurološki razvoj.

Iako ne postoje podaci koji pokazuju da farbanje kose povećava rizik od pobačaja ili defekta pri porođaju, važno je da buduće mame konsultuju svog lekara.

 

 

 

 

 

 

 

 

mirror.co.uk
foto:printscreen/facebook/Jess Strachan

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Parovi - Jutarnja kafica  
11:55  Vesti  
12:05  Parovi - Jutarnja kafica  
12:55  Vesti  
13:05  Parovi - Jutarnja kafica  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Kazna  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Kazna  
19:00  Upoznajte Parove  
21:00  Srbija na dlanu  
22:00  Parovi žurka  
02:30  Parovi - Noćobdije  
04:30  Rano jutro