Izvor:
18.04.2017 u 14:01
0

OVAKO ROMI ISPRAĆAJU NA VEČNI POČINAK: Na kovčeg stavljaju flaše viskija, igraju i pevaju!

Stotine Roma okupilo se u predgrađu Sarija u Engleskoj na sahrani oca zvezde rijalitija Pedija Doertija. Sajmon Doerti ostaće upamćen kao “otac svih putnika”, kako u Velikoj Britaniji zovu Rome. Više od 12 srebrnih “rols rojseva”, a na svakom je bila irska zastava, bilo je poređano ispred crkve Svetog Majkla. Kovčeg je bio ukrašen irskom trobojkom i porukom: “Sajmon Doerti – kovač, kralj svih Doertija”.

Sajmon Doerti, zvani Sajmi, imao je 15 dece i više od 150 unuka i praunuka.

– Na neki svoj način, bio je kao mafija, ali ne na loš način – svi sa problemom su mu se obraćali – kaže njegov sin Pedi. – Bio je kao kum svima i ono što kaže bilo je zakon. Rekao je da ne želi da iko plače na sahrani, želi da svi pevaju, budu srećni i pijani. Nije bio prosečan čovek. Bio je poseban. Za njega je sve moralo da bude sa pet zvezdica, živeo je najbolje što je umeo i bio je najbolji.

Sve vreme dok je trajala služba u crkvi, Pedi Doerti (58), bivši bokser koji nije koristio rukavice, sedeo je sa rukom na očevom kovčegu.

Na grob su ostavljeni venci u obliku potkovica, flaša viskija, “rols rojseva”… Zeleni baloni sa četiri lista i šest belih golubica pušteni su u vazduh. Voljeni pradeda imao je više od 80 godina, kada je preminuo.

Njegov sin Pedi bio je zvezda rijalitija “Big Fat Gypsy Wedding” i selebriti “Velikog brata”.

Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk
foto:Printksin: Youtube/Traveller Beef

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter