Izvor:
21.04.2017 u 18:14
0

Amerikanac poliglota govori 12 jezika: SRPSKI MU IDE KAO MATERNJI I OBOŽAVA NAŠU ZEMLJU! (VIDEO)

Internet zajednicu oduševio je snimak mladog Patrika (22) koji je pokazao da zna da govori čak 12 jezika, među kojima je i srpski jezik.

Jezike je naučio u periodu od nekoliko godina i voli da ih upotrebljava u svakodnevnom životu.

Iza svakog jezika se krije neka jedinsvena priča i postoji razlog zašto je baš naučio da govori svaki od njih.

Pokazao je da može dobro da komunicira i na španskom, nemačkom, francukom, italijanskom, danskom, arapskom, protugalskom, grčkom, norveškom, srpskom i rumunskom jeziku, baš kao da su mu maternji engleski jezik.

Za srpski jezik misli da je veoma interesantan ali vrlo težak, a ono što je zanimljivo jeste da ga jako dobro govori s obzirom da ga uči samo tri meseca.

Sviđa mu se srpska istorija i kultura, pa je dosta učio i o njima. Ističe da ima dosta prijatelja u Srbiji i da uvek ima priliku da vežba jezik.

Dodao je da će boraviti u našoj zemlji od 1. do 9. juna ove godine i da bi voleo da sve vreme svog boravka koristi srpski jezik.

Interesantno je i to što pravi jako malo i gramatičkih grašaka kada priča i uspeva da pogodi gotovo svaki padež.

telegraf.rs
Foto: youtube/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter