NIKAD NE BISTE POGODILI: Evo čemu služe nitne na džepovima teksas pantalona!

 

Teksas pantalone baš svako od nas ima u svom garderoberu, ali ako ih bolje pogledate, videćete da imaju detalje za koje nismo sigurni čemu služe.

Kada pogledate džepove, shvatićete da na ivicama svakog od njih postoje nitne. Mnogi bi pomislili da je reč samo o estetici, ali nije tako.

Ove nitne imaju svoju funkciju, i kada čujete koja je, shvatićete da je genijalno rešenje.

Kada su 1879. godine nastale, teksas-pantalone su odmah postale pravi hit među farmerima, a naročito su njima bili oduševljeni kopači zlata.

 

 

Međutim, iako su praktično bile nepoderive, radnici su često morali da idu krod kojača da im zakrpi džepove, koji bi se odšili i visili, čim bi neko zapeo za njih.

Krojač Džejkob Dejvis dosetio se da džepove zakuje bakarnim nitnama. Kako nije imao novca da patentira svoj izum, otišao je kod svog dobavljača teksasa, Levija Štrausa i dao mu ponudu da započnu posao proizvodnje džins-pantalona sa nitnama.

Radnici u San Francisku, a potom i širom sveta bili su oduševljeni koliko su praktične i dugotrajne farmerke s nitnama i one su počele da se prodaju kao lude.

No, preduzimljivi krojači nisu mislili samo na to da ove radničke pantalone budu dugotrajne i čvrstih džepova, već i da budu lepe. Upravo zbog tih nitni i štep na farmerkama je opšiven koncem u boji bakra. Čisto da bi se slagale boje.

 

Kurir
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Sreda
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Nominacije
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro