Izvor:
27.04.2017 u 01:36
0

TAJNI SUPERPROJEKAT: Zašto osnivač „Gugla“ pravi DŽINOVSKI CEPELIN?

Osnivače kompanije "Gugl" očigledno mame visine. Dok Lari Pejdž ulaže u leteće automobile, Sergej Brin je zaokupljen idejom o džinovskom cepelinu koji se, saznaje "Blumberg", u tajnosti gradi u Nasinom istraživačkom centru "Ejms".

Pre tri godine Brin je video fotografije dirižabla "Mejkon" koje su ga inspirisale da napravi vlastiti cepelin, navodi "Blumberg", pozivajući se na izvore upoznate s projektom. "Mejkon" je bio vazdušni brod američke mornarice dug skoro 240 metara koji je tridestih godina korišćen kao nosač aviona.

Brinov cepelin biće toliko veliki da će ispuniti ceo hangar. Još nije poznato šta Brin namerava sa letelicom, ali se zna da je "Gugl" još 2014. godine iznajmio prostor na aerodromu Mofet na 60 godina. Projektom rukovodi Alan Veston, koji je radio u Nasi. Još 2013. on je izjavio da radi na prototipu cepelina baziranog na helijumu.

Kompanija "Amazon" takođe razmatra mogućnost transporta tereta letelicama. U decembru prošle godine objavljena je vest da je kompanija pre dve godine patentirala "leteća skladišta", koja će lebdeti na visini od 14 kilometara, a roba će do njih stizati dronovima.

blic.rs
foto:wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter