Izvor:
04.05.2017 u 17:28
0

SVEKRVA MI JE DOŠLA SA DIVNO UPAKOVANIM POKLONOM: Kad sam ga otvorila, SMRTNO SAM SE UVREDILA!

Nisam preterano maljava osoba. Povremeno idem na depilaciju bikini zone da sredim prepone i to je to. Obrve nisam dirala sve do 20. godišnjice mature. Iznad usana imam malo malja, ali zaista nisu primetne osim ako mi se baš ne unesete u lice sa lupom.

Doduše, imala sam putić od malja od pupka do prepona. Išla sam par puta na epilaciju, a onda mi je muž rekao da ostavim te dlake na miru. Zato sam se, između ostalog, i udala za njega. Jer me voli takvu kakva jesam. I priznaću vam, prevrtala sam očima i zgražavala se na žene dlakavije od mene koje su ponosno šetale svoje malje. Bila sam srećna što nisam jedna od njih. Barem sam tako mislila.

A onda mi je jednog dana, brak je još bio svež, došla svekrva sa poklonom. Bila sam baš uzbuđena i jedva sam čekala da ga otpakujem. Unutra je bila neka kutija iz sedamdesetih godina prošlog veka sa ženom u tom retro stilu. A u kutiji stari aparat za depilaciju. To je moja svekrva kupila svojoj snaji.

Ništa ne poručuje "dobrodošla u porodicu" kao tvoj lični aparat za depilaciju, zar ne?I reći ću vam da bol koji sam osetila kada sam zagrizla jezik da ne bih rekla šta zaista mislim o poklonu prevazilazi bol svih čupanja, epilacije, voskova i pinceta.

Užasnuto sam, birajući reči, rekla mužu da mi je njegova majka donela polovan aparat za depilaciju. Iako smo bili daleko od nje i šaputali, izgleda da je osetila tenziju. Mora da je videla kako mi se nakostrešila dlaka na glavi, nausnicama, preponama, pazusima. Pitala me je "ne sviđa ti se?". Pogledala sam je u totalnoj konfuziji. Muž je bio još očajniji. Stajao je iza nje i nemo me molio da ne pravim scenu i zadržim za sebe svoje feminističke stavove o nepotrebnosti depilacije.

Ja sam sebe prihvatila ovakvu, sa povremenom asistencijom pincete i voska. A opet, u krilu mi se našao podsetnik moje konzervativne svekrve koja je očito zaključila da mi je bašta zapuštena i da treba da se latim branja korova.

I samo sam joj uputila jedan osmeh kroz dlakave nausnice. Zahvalila sam joj se na pažnji. Uostalom, ipak sam ja sveža snaja, a ona nova svekrva. Naša borba je tek počela.

redbookmag.com
foto:arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter