Izvor:
05.05.2017 u 12:46
0

NAVIKE INTELIGENTNIH LJUDI: Aljkavi su, spavaju do podne i mnogo psuju!

Prema najnovijem istraživanju, čiji su rezultati objavljeni u časopisu "Lengvidž sajensis džurnal", dokazano je da naše navike govore mnogo više o našoj inteligenciji nego što se to dosad smatralo.

Naime, otkrivena je povezanost između učestalosti psovki i širini vokabulara. Drugim rečima, prema tom istraživanju, oni koji češće psuju imaju bogatiji vokabular od onih koji to ne čine.

– Kada su u pitanju psovke, uobičajena je pretpostavka da su oni koji psuju lenji, nemaju adekvatan vokabular, da su neobrazovani i da se jednostavno ne mogu kontrolisati – navodi se u izveštaju.

U tom izveštaju navodi se da je stvarnost potpuno drugačija od uobičajenih predstava.

– Govornici koji koriste tabu reči razumeju njihov opšti izražajni sadržaj, kao i suptilne razlike između njih. Sposobnost da uoče te blage distinkcije svedoče o širem lingvističkom znanju – navode istraživači.

Indipendent je objavio članak u kojem opisuje istraživanje u kojem je učestvovalo 1.000 studenata s univerziteta u Madridu. Testirani su i ispitani na temelju njihovih navika spavanja. Studija je pokazala da su oni studenti koji su ostali budni do kasno u noć u proseku postizali više rezultate kod induktivnog zaključivanja, što je dobar pokazatelj inteligencije, uspeha u školi i razmišljanja izvan okvira.

Među poznatim noćnim pticama su bili Čarls Darvin, Marsel Prust, Elvis Prisli, američki predsednik Barak Obama…

Pored toga, prema rezultatima objavljenim u studiji na Univerzitetu u Minesoti osobe koje žive u neredu kreativnije od onih koje žive u urednoj okolini.

Kako piše u studiji, veća je verovatnoća da će osobe koje žive u čistom okruženju živeti zdravo i biti tačne, ali ne i kreativnije od onih koji rade ispod hrpe smeća.

Izvor:Blic.rs
Foto:Twitter/inteligencia999

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter