Izvor:
06.05.2017 u 15:47
0

ZALJUBLJENI, PAZITE GDE IDETE: Izlazak u Cirihu najskuplji na svetu!

Izlazak sa (potencijalnim) partnerom može finansijski da vas upropasti ako živite u Švajcarskoj! Prema računici Dojče banke, Cirih već drugu godinu prednjači kada je ova vrsta troška u pitanju.

Izlazak u Cirihu, bankarskom centru Švajcarske, košta oko 195,90 dolara, navodi se u posebnom izveštaju Dojče banke, i dodaje da u izlazak mogu biti uračunati troškovi taksi prevoza, večere za dvoje, bezalkoholnih pića, karte za bioskop i nekoliko piva.

Iz tog razloga, Džm Rid i Sukanto Čanda iz Dojče banke savetuju stanovnike ovog grada da svoje bolje polovine biraju pažljivo i da stupaju u brak mladi, jer će tako imati manje izdatke.

Pored Ciriha, najskuplji gradovi na svetu za izlaske parova su Oslo, Tokio, Amsterdam, NJujork, Brisel, London, Sidnej, Pariz i Hongkong.

Cilj ovog istraživanja je da se stekne uvid da li se kurs prilagođava ili ne velikim razlikama u ceni, kao što konvencionalna ekonomska teorija predviđa da bi trebalo.

Prvo mesto na ovoj listi trebalo bi da investitorima i budućim ljubavnicima pruži uvid da jak kurs jedne zemlje znači "paprene" cene za njihove evropske susede.Pariz se na ovoj listi nalazi na 17. mestu, a od 47 gradova na listi, najmanje košta izlazak u Kuala Lumpuru, Džakarti i Manili.

Pet piva i dve pakle cigareta najskuplji su i Oslu i Melburnu, gde koštaju 75 dolara, što je za 119 procenata skuplje nego na Menhetnu, dok je Okland na trećem mestu sa 104 procenata.Isti proizvodi, najeftiniji su u Češkoj i Južnoj Africi.

Izvor: Tanjug

FOTO:Twitter/RT

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter