Izvor:
23.05.2017 u 21:53
0

MAČKE I KOZE HIT U JAPANU: Evo kako da iskoristite stres iz korena! (foto)

Mnoge japanske kompanije su se okrenule životinjama u svrhu smanjivanja stresa i napetosti na radnom mestu.

Jedna firma u Japanu, zemlji gde su kompanije poznate po dugom radnom vremenu i često stresnoj hijerarhiskoj disciplini, pronašla je terapiju za smanjenje stresa – mačke!

U maloj tokijskoj kancelariji informatičke firme Ferej (Ferray) devet mačaka skaču na kolena zaposlenim, šetaju se po tastaturama, spavaju, jedu i slobodno se kreću po prostoriji.

Direktor kompanije Hidenobu Fukuda uveo je svoju politiku "mačke u kancelariji" 2000. godine na zahtev jednog od svojih saradnika i dozvolio zaposlenim da dođu sa svojom mačkom. Rekao je i da daje 5.000 jena (40 evra) mesečno svakom ko spase mačku.

I druge japanske kompanije su se okrenule životinjama u svrhu smanjivanja stresa i napetosti na radnom mestu.

U japanskom ogranku firme Orakl (Oracle) pas nazvan Kendi postao je njihov "ambasador, zadužen da prima goste i smiruje zaposlene, može da se pročita na njihovom internet sajtu. Orakl u Japanu ima psa u kancelariji od 1991. i Kendi koja je četvrti pas po redu, sada ima svoj Tviter i Instagram nalog.

Kompanija za ljudske resurse Pasona Grup "zaposlila je" u punom radnom vremenu dve koze 2011. godine i dve alpake 2013, delimično u terapeutske svrhe.

Tokio ima šezdesetak kafea gde su zvanično dozvoljene mačke i gde se slobodno šetaju medju klijentima.

Stil
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter