CRNAC IZGUBIO PENIS I DOBIO NOV: Problem nastao kad su saznali da je donor BELAC! (foto)

 
 
Ovo je treća uspešna operacija ove vrste na svetu i trajala je 10 sati.
 
Tim hirurga iz Južne Afrike je sproveo složenu operaciju transplatacije penisa nad 40-ogodišnjim muškarcem crne boje kože, ali problem je nastao u momentu kad su shvatili da je donor belac.

Ovo je treća uspešna operacija ove vrste na svetu i trajala je 10 sati, ali da bi bila potpuno uspešna tim lekara će morati da sprovede složen zahvat medicinskog tetoviranja muškarčevog novog ponosa, kako bi boju kože približili domaćinu.

Tetoviranje belog penisa sprovešće se krajem ove godine, a lekari su sigurni da će pacijent moći punu funkcionalnost svog novog penisa da isproba i pre toga. Za sada on može da ima erekciju, ali još uvek ne može da urinira sam, a uspešan seksualni odnos će moći da ima za šest meseci.

Inače, ovaj pacijent je izgubio svoj penis zbog komplikacija nastalih tradicionalnim obredom obrezivanja. Doktor Andre van der Merve iz Stelenboš univerzitetske bolnice objasnio je da postoji jako malo donora ove vrste.

– Ovaj pacijent je imao uspešne veze ali kada dođe do pitanja intimnosti tu sve prestaje. Bio je u depresiji i čak pomišljao na samoubistvo. Morali smo nešto da preduzmemo. Sada u celoj bolnici nema srećnijeg pacijenta – rekao je ovaj doktor koji je inače izveo i prvu uspešnu transplataciju penisa ikada 2014. godine.

 

 

Umetnica koja će izvesti medicinsko tetoviranje penisa kaže da potamnjivanje kože ovim metodom nije retko, ali da će zbog mesta koje se tetovira zahvat biti dugotrajan i složen, piše Dejli mejl.

 

Telegraf
Foto: Arhiva 

 
Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
09:00  Bolja zemlja
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:05  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:05  Čađava mehana
16:00  FILM
17:30  Telemaster
18:10  Glamur specijal
20:00  Vesti - Pregled nedelje
21:00  Sudbine
21:40  Čađava mehana
23:00  Novajlije - Izbacivanje
02:30  Posle ručka