Izvor:
31.05.2017 u 07:31
0

BRUKA NA BELGIJSKOM UNIVERZITETU: Studentkinjama savetovan dekolte za uručenje diploma!

Belgijski univerzitet izvinio se posle mejla poslatog studentkinjama u kojem im je savetovano da na završnu svečanost dodele diploma dođu u suknji i bluzi sa dekolteom.

Taj mejl, koji se odnosi na svečanost u junu, poslat je studentima medicine Slobodnog univerziteta u Briselu, piše BBC.

„U pogledu estetike, bolje je za mlade žene da obuku haljinu, ili suknju, sa finim dekolteom“, pisalo je u obaveštenju.

Mladićima je preporučeno da dođu u odelu.

„Naravno, dame, ovaj savet nije obavezan“, bilo je navedeno u obaveštenju.

Obavezno ili ne, ovo „uputstvo“ izazvalo je buru na društvenim mrežama. Stotine studenata optužilo je univerzitet za seksizam.

Univerzitet je kasnije objavio saopštenje na Fejsbuku i Tviteru, u ime Medicinskog fakulteta, u kojem se izvinio svim studentima koji su primili spornu poruku.

Dekan tog fakulteta Marko Šetgen rekao je za RTL da je mejl verovatno poslala ženska osoba jer u sekretarijatu nije zaposlen nijedan muškarac.

„Nije šala“, kazao je on, potvrđujući da je mejl autentičan. On je ipak dodao da je i sam bio šokiran kada je saznao za ovaj slučaj.

alo.rs
foto:arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter