Izvor:
09.06.2016 u 14:41
0

VODITE RAČUNA O MANIRIMA: Evo zašto ovaj poslodavac sve kandidate za budući posao časti doručkom

Poslodavci na razgovorima za posao postoju veoma dovitljivi kako bi procenili ličnost i karakteristike kandidata za budući posao.

Volt Betinger, direktor jedne od prestižnih američkih kopmanija, u razgovoru Njujork Tajms kaže da je njemu kao poslodavcu veoma bitno da sazna koji ste tip osobe, pre nego što vam ponudi posao.

Ali, način na koji on provera koji ste tip osobe je prilično neobičan.

Betinger kaže da je na razgovorima za posao do sada postavljao pitanja tipa – Recite mi nešto o vašim najvećim uspesima u životu– ili kandidate pita o njihovim najvećim neuspesima u životu.

Međutim, kako se takva pitanja očekuju kandidati imaju unapred pripremljene odgovore i uglavnom daju slične odgovore. Tako da ovaj poslodavac nije mogao da proceni kakav je zaista kandidat za traženi posao.

Zato se on odlučio za malo drugačiju metodu. Naime, Beter poziva sve kandidate za posao na doručak, umesto na klasični intervju kakav većina očekuje.

Ali, caka je u tome da on ode malo pre zakazanog vremena do restorana i zamoli konobare da izmešaju sve narudžbine i da svakome donesu suprotno od onoga što je naručio. Kažem im – Samo izmešajte porudžbine i ne brinite, sve će biti u redu. Daću vam dobru napojnicu za to – otkriva ovaj poslodavac.

I dodaje – Radim to da bih video njihove reakcije i odgovore tih osoba na nepredviđenje situacije. To mi pomaže da vidim kako se oni nose sa nevoljama. Da li su uznemireni, da li su isfrustrirani ili imaju razumevanja – to me interesuje. Život je takav i posao je takav. To je samo jedan od načina da pogledamo šta je u njihovom srcu a ne u glavi

To mnogo govori o osobama, kada stignu izmešana jela zanimljivo je posmatrati reakcije ljudi, neki budu nepristojni i neprijatni, bučni, dok ima i onih koji ne kažu apsolutno ništa.

Takve reakcije govore mnogo poslodavcu o vama, ukoliko ne reagujete na tu zabunu on će pomisliti da ste studljivi i da ne znate da reagujete u neprijatnim situacijama, međutim nije dobro ni ako ste nepristojni. U svakom slučaju, bolje je da kažete nešto – učtivo i sa poštovanjem nego da ne kažete ništa, saveti su ovog poslodavca.

Ovo je samo jedan od inovativnih načina na koje poslodavci proveravaju svoje kandidate, zato budite spremini uvek na različite i nepredviđene situacije. A možda je dovoljno samo da se ponašate u skladu sa svojim srcem, pa kako bude.

HappyTv.rs
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter