Izvor:
14.06.2017 u 16:54
0

BOSANAC SVEMIR KUPIO CEO SPRAT U PORTO BUDVA: Radio u Americi, pa iskeširao 7 miliona evra!

Bosanac Svemir Vojinović za sedam miliona evra kupio je celi sprat u kompleksu Porto Budva, koji gradi Alart centar-Budva-CG.

Prema pisanju crnogorskih medija, Vojinović je 20 godina radio u SAD, a novac zaradjen u pečalbi odlučio je da uloži u Crnoj Gori.

– Smatramo da je bolje ulaganje na prostoru bivše Jugoslavije, pre svega zbog kreditiranja. Na Zapadu je lakše poslovati, ali sve je pod kreditima – kazao je Vojinović i dodao da se odlučio za Budvu jer on i supruga vole Mediteran.

Njihova prva investicija bila je penthaus od 170 kvadrata u Budvi kod iste kompanije, a potom su odlučili da kupe i ceo sprat u Porto Budvi.

– Crna Gora mi je nekako država koja nudi najviše prosperiteta, a od turizma može da se živi. Imali smo i neka ulaganja u BiH pod sličnim uslovima, ali tamo nema turističkih destinacija – kaže Vojinović.

On je dodao da poslednje četiri godine redovno dolazi iz SAD i da vidi mnogo pozitivnih promena.

– Usluga je svake godine bolja, a sve je čistije i lepše u Crnoj Gori – naglašava Vojinović, koji je odlučio da se nakon penzije preseli u Crnu Goru i nastavi biznis.

Celi sprat novog objekta iznad spa centra, koji treba da bude gotov 2019. godine, imaće 20 apartmana sa restoranom, kuhinjom i pratećim sadržajima.

– Sin mi je rođen u SAD, kćerka je otišla kada je imala pet godina i nisu oduševljeni povratkom, ali nikad se ne zna – kazao je Vojinović.

On bi svakom, kaže, predložio ako je uspio nešto da uštedi za 10, 20 godina da dodje da uloži ovde jer će biti mnogo mirniji nego na Zapadu.

– Ja i kad isplatim svoju kuću u Americi godišnja taksa mi je 12.000 dolara. Veliki su porezi – kazao je Vojinović koji poručuje svima iz dijaspore da su ovde svakako povoljniji uslovi za ulaganje.

Kompanija Alart centar – Budva – CG gradi Porto Budvu, stambeno-poslovni kompleks vredan 80 miliona evra na 100 metara od Starog grada.

Vlasnik Naser Ramaj najavio je završetak gradnje za kraj naredne godine i naglašava da je već prodato 80 odsto stambeno-poslovnog prostora.

Kompleks se sastoji od dve etaže garaža, dve etaže tržnog centra (8.000 kvadrata), spa centra (3.500 kvadrata) i devet stambenih etaža.

Izvor: Tanjug

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter