Izvor:
21.06.2017 u 03:38
0

DAN U ŽIVOTU MARKA ZAKENBERGA: Evo kako izgledaju svakodnevne aktivnosti osnivača Fejsbuka!

Tridesettrogodišnji osnivač i generalni direktor Fejsbuka Mark Zakerberg ima mnogo svakodnevnih obaveza. Iako vodi društvenu mrežu koja vredi 433 milijarde dolara Zakergerg pronalazi vremena za vežbanje, putovanja i svoju porodicu.

Bez obzira na brojne obaveze, produktivnost postiže zahvaljujući tome što sve nebitne stvari eliminiše iz svog života postavljajući ambiciozne ciljeve. Jedan njegov prosečan dan izgleda zanimljivo.

Direktor najveće društvene mreže na svetu ustaje u osam časova, provarava Fejsbuk, Mesindžer i Vacap na svom telefonu. Nakon što otvori sva pristigla obaveštenja i poruke, posvećuje se vežbanju, što praktikuje tri puta nedeljno.

Ponekad mu društvo na trčanju pravi i njegov pas, što zna da bude veoma smešno, gledati mopsa kako trči, ističe Zakerberg. Nakon što završi sa treningom, sledi doručak. Mark nije mnogo probirljiv kada je hrana u pitanju. Jednostavno, samo uzme šta mu se jede tog dana, jer ne želi da troši vreme na male odluke.

To je takođe i razlog zašto se svaki dan odlučuje za sivu majicu, farmerke i patike. Kada su ga pre nekoliko godina pitali za garderobu, rekao je da želi da sebi olakša život tako što će donositi što manje odluka, osim kako da najbolje služi ovoj zajednici.

Iako nedeljno provede između 50 i 60 sati radeći na Fejsbuku, o tome stalno razmišlja.

"Najviše vremena provedem razmišljajući kako da povežem svet i služim što bolje našoj zajednici, ali većinu tog vremena ne provodim u kancelariji i ne radim ono što mnogi nazivaju pravim poslom“, dodao je.

Samo na njegovoj zvaničnoj stranici radi 12 osoba čija je dužnost uklanjanje neadekvatnih komentara i ažuriranje same stranice.

Kada ne radi, Zakerberg vreme provodi radeći na sebi, uči mandarinski jezik. Takođe, trudi se da čita što više knjiga. Pre dve godine sebi je dao zadatak da na svake dve nedelje pročita novu knjigu.

Njegov dnevni raspored varira u zavisnosti od planiranih putovanja. Do sada je upoznao mnoga velika imena uključujući i samom papu Franju, bivšeg američkog predsednika Baraka Obamu i mnoge poznate ličnosti poput Vina Dizela koji mu je i prijatelj.

Nedavno, imao je nekoliko putovanja po Americi što je mnoge navelo da pomisle da planira da se uključi u politiku.

Kada ne putuju i ne radi, provodi vreme sa svojom ženom Prisilom Čen i ćerkom Maks. Nakon što je u decembru 2015. godine na svet stigla njegova ćerka, uzeo je dvomesečno odsustvo sa posla, kako bi joj se u potpunosti posvetio. U martu ove godine njegova supruga i on su objavili da čekaju drugu ćerku.

Svako veče pre nego ode na spavanje, izgovori tradicionalnu jevrejsku molitvu sa svojom ćerkom i na taj način obeleži kraj svog radnog dana.

Izvor:B92.net
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter