Izvor:
21.06.2017 u 15:32
0

SKRIVENO NACISTIČKO BLAGO: U Argentini otkrivena tajna soba sa predmetima koji su pripadali Hitleru!

Argentinska policija veruje da je pronašla najveću kolekciju nacističkih predmeta u istoriji te zemlje, u tajnoj sobi kuće u predgradju Buenos Ajresa.

Ukupno je pronađeno oko 75 predmeta i vlasti veruju da su nekada pripadale visokopozicioniranim nacistima za vreme Drugog svetskog rata.

"Dosadašnja istraga pokazuje da su u pitanju originali", rekla je ministarka za bezbednost Patrisija Bulrih i dodala da se uz neke predmete nalaze i stare fotografije. Ona je rekla da je na nekim slikama Hitler.

Uz asistenciju agenata Interpola, 8. juna je izvršena racija na kuću i tada je iza velike police pronađen tajni prolaz do sobe sa zaplenjenim predmetima.

Protiv vlasnika je pokrenuta istraga ali će on ostati na slobodi do njenog završetka.

Policija pretpostavlja da su predmete doneli nacisti koji su posle Drugog svetskog rata utočište našli u toj južnoameričkoj zemlji.

Među predmetima se nalaze i bista Adolfa Hitlera, lupe u kutijama sa kukastim krstovima i medicinske sprave za merenje veličine glave.

Najpoznatiji nacisti koji su pobegli u Argentinu su jedan od arhitekata Holokausta Adolf Ajhman i doktor iz logora Aušvic Jozef Mengele.

Izvor:alo.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter