Izvor:
11.06.2016 u 14:39
0

NAJSKUPLJE NE ZNAČI I NAJBOLJE: Zapanjujuća otkrića o čistoći u hotelskim sobama

Najskuplje hotelske sobe najčešće su i prljavije od onih jeftinijih, pokazuju najnovije studije.

Jedan od najpoznatijih sajtova za rezervaciju odmora Travel Mat (Travel Math) otkrio je da hoteli sa 4 i 5 zvezdica imaju više opasnih bakterija nego hoteli sa 3 zvezdice.

U ovom istraživanju su testirane sobe sa tri, četiri i pet zvezdica i uzet je bris različitih bakterijskih kultura koje izazivaju različite bolesti.

Testirane su razne površine u sobama kao što su daljinski upravljači, aparati, stolovi i površine u kupatilu i proveravana je koncentracija bakterija na njima.

Možda će vam zvučati šokantno, ali najniža koncentracija bakterija pronađena je u hotelima sa 3 zvezdice, dok hoteli sa 4 zvezdice imaju najviše opasnih bakterija.

Kao što ste i pretpostavili površine sa najviše bakterija su one u kapatilu. U svim kupatilima bez obzira na kategoriju hotela.

Međutim, hoteli sa 5 zvezdica su imali gotovo dvostruko više bakterija na prekidačima za struju nego ostali hoteli.

Još jedna zanimljivost je da se na površinama u toaletima nalazi jednako bakterija koliko i na daljinskim upravljačima.

Sajt koji je obajvio ovo istraživanje preporučuje svima da dezinfikuju površine u hotelima sredstvima za dezinfekciju, kao što su sprejevi ili maramice, čim uđu u sobe bez obzira koliko im se čiste činile.

Ako ste postali paranoični od ovih informacija o daljinskim upravljačima, preporučujemo vam da ih zamotate u neku čistu kesu kako ne biste imali direktan kontakt sa njima.

HappyTv.rs
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter