Izvor:
27.06.2017 u 20:43
0

KAKO DA VAM SE VOŽNJA NE PRETVORI U PAKAO? Sprečite da vam se automobil pregreje na suncu!

Kada su napolju velike vrućine, unutrašnjost automobila može da se ugreje do te mere da je nepodnošljivo sesti za volan. Evo šta možete da uradite u takvim situacijama.

Nemaju svi ni klima uređaje u kolima, ali postoje načini da sprečite da se automobil toliko zagreje.

Parkirajte u hladovini

Uvek kada je to moguće, parkirajte automobil u hladovini. Ali, kao što svi znamo, nema uvek mesta za parkiranje na hladovini, pa kada ste primorani da kola ostavite na suncu, držite nekoliko minuta otvorena vrata pre nego što sednete za volan. Prozori "zarobljavaju" toplotu unutra, pa je važno da pustite vreo vazduh da izađe iz automobila.

Zaštitite staklo

Kupite aluminijumsku foliju kojom ćete zaštiti stakla i sprečiti da toplota prodre unutra. Ova folija će sprečiti i da vam se volan zagreje. Ako nemate foliju, napravite "zaklon" od nekog materijala.

Otvor klime usmerite ka podu

Većina ljudi usmeri klimu u sebe da bi se što pre rashladili kada uđu u vreo automobil. Bolje je da otvore klime usmerite ka podu jer, topao vazduh se podiže, pa je ovo brži način da rashladite automobil. Takođe, otvorite prozore da bi vreo vazduh koji će klima "izgurati" ka gore imao gde da izađe. Zatim zatvorite prozore i usmerite klimu kako to inače radite.

Uvek imajte na umu da bi bilo poželjno da izbegavate putovanje u najtoplijem delu dana.

Mondo
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter