Izvor:
14.06.2016 u 03:38
0

OPASNE MERE PREDOSTROŽNOSTI: Za varanje na ispitima se u Kini ide u zatvor!

Kako kineski mediji prenose, studenti koji budu polagali prijemni ispit ove godine na fakultetima u Kini i budu prepisivali, mogu završiti u zatvoru.

Sa obzirom na to da na fakultetima vlada velika konkurencija, vlasti u Pekingu su rešili uporan problem varanja.

Pravednost ispita je vrlo važan deo društvene pravde u kineskom društvu, a obrazovni organi veruju da bi oštre kazne to obezbedile. Preuzete su mere lokalnih vlasti protiv zloubotrebe bežičnih uređaja koji se koriste na ispitima, kao i protiv polaganja drugih osoba umesto onih koji su prijavljeni da ispite polažu. Kinesko ministarstvo obrazovanja, uz podršku policije insistira na tome.

Oni koji budu koristili puškice ili na drugi način varali na polaganju prijemnog ispita bi, prema amandmanima krivičnog zakonika, mogli da budu osuđeni na kaznu zatvora u maksimalnom trajanju od sedam godina.

A takođe bi moglo da im bude zabranjeno polaganje drugih ispita na državnim obrazovnim institucijama u trajanju od tri godine.

Prijemni ispiti za fakultete, predstavlja veliki stres za milione učenika koji se takmiče za ograničeni broj mesta na univerzitetima u toj zemlji.

HappyTv.rs
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter