Izvor:
14.06.2016 u 18:35
0

DVA NERAZDVOJNA MOREPLOVCA: Oni osvajaju nepregledna morska prostranstva (FOTO)

Francuz Girek Sode plovi svetskim morima sa Monik. Pomislili bi da egzotično ime pripada nekoj preplanuloj lepotici. Varate se…

Dve godine borbe sa talasima po lepom i ružnom vremenu izgradile su blizak odnos dva moreplovca, odlučna da oplove svet. Jedan je 24-godišnji mladić, a drugi je kokoška.

Girek Sode je onaj koji obavlja veći deo teškog posla na brodu. Monik uživa u pogledu i ponekad snese poneko jaje.

Francuz je iz Bretanje, a svoje putešestvije započeo je u maju 2014. godine. Nakon što su isplovili sa Kanarskih ostrva, par mornara uputio se ka Sent Bartu na Karibima pre nego što su otišli put Arktika krajem prošle godine.

Odmah sam znao da je ona prava. Bila je samo četiri ili pet meseci stara i nikada nije napustila Kanarska ostrva. Ja nisam znao španski, ona nije znala francuski, ali smo se razumeli – šali se Girek.

Inače, Francuz je razmišljao da na put povede ljubimca, ali prvi izbor nije bila kokoška. Prvo je mislio da povede mačku.

Ipak, kokoška je bio idealan izbor. Ne treba joj mnogo pažnje, a obezbeđuje mi jaja na moru. Ljudi su mi rekli da to neće biti moguće, da će kokoška biti pod prevelikim stresom i neće nositi jaja – kaže Girek.

Međutim, nije bilo problema. Sve vreme nosi jaja. Adaptirala se savršeno.

Francuz objašnjava da se trudi da Monik uključi u sve aktivnosti, pa se na fotografijama može videti da surfuje, pliva, pluta na santi leda i u šerpi.

Izvor: RTS
Foto: Instagram/ GuirecSode et Monique

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter