Izvor:
15.06.2016 u 15:43
0

UZNEMIRUJUĆE REKLAME? Ovakvo oglašavanje će biti izbačeno iz londonskog metroa

Reklame koje utiču na ljude da se stide svojih tela ili su pod pritiskom da izgledaju na određen nametnut način, biće zabranjene u javnom prevozu u Londonu.

Gradonačelnik Londona, Sadik Kan, najavio je da će doći kraj ovakvim kontoverznim reklamama kao što je poslednja koja je izazvala veliku pažnju, a na kojoj prezgodna devojka u bikiniju reklamira napitak za mršavljenje uz poruku – Da li vam je telo spremno za plažu?

Ovakva reklama je privukla brojne negativne kritike u javnosti od kada se pojavila u podzemnim železnicama širom Londona, a mnogi su ocenili da je ponižavajuća za žene jer ih podstiče da imaju nerealna očekivanja.

Gradonačelnik Kan je rekao sledeće: – Kao otac dve devojčice ja sam veoma zabrinut zbog ovakvih reklama koje mogu da budu štetne za ljude, naročito za žene koje se zbog ovakvih reklama stide svojih tela. I tome treba da dođe kraj.

Niko ne treba da se oseća pod pritiskom dok putuje metroom ili autobusom, niko ne treba da se oseća loše zbog svog tela i sada jasno želim da pošaljem poruku reklamnoj idustriji o ovom problemu – naglasio je Kan.

Psiholozi širom Velike Britanije odmah su se složili sa ovim predlogom naglasivši da je veoma važno prestati sa ovakim vređanjem žena.

Nije isto kada ovakve rekalme idu na televizijama jer vi tada možete da prebacite kanal ukoliko vas reklama nervira. Ali, šta da radite kada ste prinuđeni da gledate u takve poruke svakog jutra na putu za posao. Ovakve reklame dokazano utiču na našu psihu, uznemiravaju većinu žena koje se ne uklapaju u sliku idealni ženskih mera i sve se to odražava na naše okruženje – smatraju stručnjaci.

HappyTv.rs
Foto: Twitter/ MartWes

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter