Izvor:
18.07.2017 u 20:26
0

Ako ne nosite GRUDNJAK opustiće vam se GRUDI? Mitovi i istine o ovom problemu!

Sigurno ste čuli da morate stalno da nosite brushalter da vam se grudi ne bi opustile. Evo koliko ima istine u toj i još nekim teorijama koje se tiču opuštanja grudi.

Ako ne želite da vam posle 30. grudi budu do kolena, uvek nosite brushalter, čak i kad spavate – nedavno je rekla glumica Hale Beri koja smatra da je baš to razlog zašto se njene grudi nisu opustile.

Međutim, Hale baš i nije u pravu. Pročitajte neke mitove i činjenice u vezi sa ovim ženskim "problemom".

Grudi se opuštaju zbog starenja

Istina. Razlog zašto su grudi s godinama opuštenije je istezanje Kuperovog ligamenta, vezivnog tkiva u grudima koje im održava čvrstim.

– Kao i svako tkivo u telo, i grudi su napravljene od kolagena i elastina, koji se smanjuje kako starite – kaže potpredsednik Američkog udruženja estetskih hirurga dr Den Mils.

Osim toga, kada nastupi menopauza, glandularno tkivo u grudima zamenjuje salo, koje se lakše opusti, dodaje on.

Brushalter sprečava opuštanje grudi

Nije istina. Možda vam se istina neće svideti, ali ne postoji ništa što sprečava da se grudi opuste.

Brushalter će držati grudi i daće im oblik kakav želite, ali ne može da spreči opuštanje grudi, do kojeg dolazi zbog godina i gravitacije – kaže dr Mils.

Suprotno tome, jedan francuski istraživač tvrdi da brushalter pospešuje opuštanje grudi jer slabi tkivo koje ih održava čvrstim. Izuzetak je sportski grudnjak jer trčanje ili neka druga aerobna aktivnost oslabljuju vezivno tkivo grudi ukoliko nisu "fiksirane" brushalterom.

Vežbe mogu da spreče opuštanje grudi

Ni to nije tačno. Grudi nisu napravljene od mišića, već od masti, tako da na njih praktično ne deluju vežbe. Međutim, vežbe za grudi mogu malo da ojačaju ligamente, uključujući i Kuperov ligament, pa će grudi delovati malo "mlađe" -kaže plastični hirurg dr En Tejlor.

Grudi se opuštaju zbog dojenja

Netačno. Studija sprovedena 2008. godine pokazala je da dojenje nije faktor rizika za opuštanje grudi. Ali, trudnoća jeste. Svaka trudnica dobije nekoliko kilograma tokom tih devet meseci, zbog čega se istežu ligamenti i opuštaju grudi. Jedini način da se barem malo smanji opuštanje grudi je da se trudnice potrude da se ne ugoje previše u trudnoći (ne da drže dijetu, nego da se ne ugoje nezdravo).

Pušenje i sunčanje utiču na grudi

Istina. Sunčevi zraci su prilično značajan faktor rizika za opuštanje grudi, pokazala je sprovedena studija. Isto važi i za cigarete, ružnu naviku koja razbija kolagen u koži, kaže dr Mils.

izvor/istorijskizabavnik

foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter