Izvor:
18.07.2017 u 20:34
0

PRVI MISTER SA INVALIDITETOM: Džeku je noga amputirana sa 16 godina, a sada se takmiči za najlepšeg muškarca sveta! (foto)

Velika Britanija je dobila prvog mistera koji ima amputiranu nogu. Džek Ajers(28) je pobedio 24 druga takmičara u ceremoniji u kojoj su svi nosili večernja odela.

Džeku su sa 16 godina amputirali desnu nogu zbog retkog urođenog defekta, a noga mu je bila nerazvijena i užasno ga je bolela. Zbog amputacije morao je odustati od dečačkog sna da postane vatrogasac, ali ubrzo se zainteresovao za sport, pa je postao kvalifikovani lični trener.

Ubrzo je potpisao ugovor s agencijom "Modeli sa različitostima", modnom agencijom koja promiviše jednakost i zastupanje u modi i medijima.

Ovom titulom on nije prvi put ušao u istoriju, to je napravio i 2015. kada je bio prvi model s invaliditetom koji je nosio reviju na njujorškoj "Nedelji mode".

"Posljednjih pet godina misija mi je u da modnoj industriji podignem količinu vidljivosti ljudi s invaliditetom, kao i to da postanem uzor drugim ljudima sa amputacijama i invaliditetom. Čvrsto sam uveren da izbor za Mistera Velike Britanije nije usmeren samo na izgled, nego i na celu ličnost", rekao je Džek.

izvor:kurir.rs
foto:instagram

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter