Izvor:
19.07.2017 u 19:15
0

NAJUBOJITIJI NA SVETU: Ovo su otrovi koji bi mogli da ubiju celo čovečanstvo!

Dominik Burdžes iz "Brit" laboratorije predstavio je najubojitije otrove na svetu.

– Kad razmišljamo o najsmrtonosnijim otrovima, većini će na pamet pasti arsen. Džordž III od Engleske, Napoleon Bonaparta i kineski car Gaungdžu – svi su redom, smatra se, umrli od trovanja arsenom, ili tako što ih je neko namerno otrovao ili usled slučajnog trovanja – kaže on, a prenosi Independent".

Samo 200 miligrama arsena, što odgovara otprilike jednoj kapi kiše, dovoljno je da za svega dva sata ubije čoveka.

Prvi znak trovanja je metalan ukus u ustima, nakon čega slede povraćanje, napadi i smrt. Zvuči jezivo, ali čak i arsen deluje kao praktično neškodljiv kad se uporedi s nekim drugim supstancama.

Primera radi, tetrodotoksin je otrov koji je izdvojen iz ribe-balon, ponekad poznate i kao kuglasta riba, te iz plavoprstenaste hobotnice (hapalochlaena). Žrtvu ostavlja paralizovanu, dok joj telo prolazi kroz jezivu agoniju.

– Jezik i usne počinju užasno da peku, u ustima dolazi do prave erupcije pljuvačke i telo počinje strašno da se znoji – objašnjava Burdžes.

Sve to dok je žrtva savršeno svesna što joj se događa, ali ne može ni da se mrdne. Smrt nastupa nakon mučenja koje traje šest sati, a protivotrov ne postoji.

Neki stručnjaci smatraju da vudu vračevi koriste ili su koristili upravo taj otrov, ali u sićušnim dozama kako bi kod pojedinaca izazvali trans nalik na zombije. Naučna potvrda za ovakvu teoriju i dalje ne postoji.

Najgori otrovi su neretko zaprepaščujuće blizu naših domova. Jedan od takvih je srčani glikozid-digoksin, koji se može pronaći u najobičnijem cveću u našim vrtovima, kao što su đurđice, oleandar, naprstak i slično.

Samo dva kilograma tog otrova, vešto raspoređeno i dozirano, bilo bi sasvim dovoljno da zbriše kompletno čovečanstvo, navodi Burdžes.

Izvor:Blic.rs
Foto:inhabitat.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter