Izvor:
19.07.2017 u 19:34
0

Ne bojte se plakanja, pustite da pročisti vaše srce!ZAŠTO JE DOBRO PLAKATI!

Ne bojte se plakanja, izbacite iz sebe sve ono što vas tišti.

Izabcite iz sebe sav onaj teret koji se skupio u iskustvima povrijeđenosti, izdaje, samoće, promašaja i poraza. Ne zadržavajte u sebi bolesne misli, ne zadržavajte nezdrave osjećaje, dajte im da procirkuliraju, da iziđu iz vas i da svoj život možete otpočeti ispočetka. Ne zadržavajte ih da ne zablokirate u svemu onome što radite i što želite.

Ne bojte se plakanja, izbacite iz sebe sve ono što vas tišti. Izbacite prošlost kojom se ne možete ponositi. Nemojte preuzimati krivnju za sve gubitke, niste krivi za odnose koji su pukli, za teške ljude koji su vas opteretili, za zlostavljače koji su vam oduzeli energiju, za nasilnike koji gledaju samo na svoje dobro. Niste krivi što ste ih primili u svoju životnu priču jer ste vjerovali u dobre namjere i čisto srce kojim su se pravdali.

Izbacite iz sebe sve ono što vas tišti. Oslobodite svoju tugu da unutar vas ne bi otvorila nove rane na starim ranama za koje ste mislili da su već zacijelile. Oslobodite se prošlosti i stanite iznad nje, shvatite je kao životnu školu koju više nećete ponoviti jer ste naučili lekcije na bolniji način, jer ste upoznali ljude preko njihovih maska i shvatili da davati povjerenje bez temelja znači jednako tako izgubiti ga.

Ne bojte se plakanja, ono nije odraz vaše slabosti, već snage. Plačući možete samo dobiti, ne izgubiti. Operite se od taloga koji je ostao od svih negativnih osjećaja koje ste prošli, osjećaja krivnje, odbačenosti, srama, manje vrijednosti, neželjenosti i mnogih drugih i dajte sebi novu priliku. Opraštajući onima koji su vas povrijedili oslobađate se lanaca koji su vas za njih vezali. Izbacite negativno da biste napravili prostor za pozitivno, da biste ponovno mogli svoj život živjeti punim plućima.

izvor/pozitivan stav

foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter