Izvor:
20.07.2017 u 18:13
0

SVE ŠTO VAM JE POTREBNO JE PASTA ZA ZUBE: Proverite da li ste u drugom stanju!

Sve više žena u svetu koristi pastu za zube kada žele da provere da li su ostale u drugom stanju. Ipak, stručnjaci ukazuju da ova metoda nije najpouzdanija.

Žena obično posumnja na trudnoću kada joj izostane menstruacija. Tada je moguće uraditi test na trudnoću iz mokraće i iz krvi, koji su pouzdaniji i daju više informacija.

Kako ne možete uvek da čekate odlazak kod ginekologa i svu neizvesnost, koja sa sobom nose takve situacije, a testovi u apoteci znaju da budu skupi, posebno ako je potrebno uraditi više njih, onda vam preostaje ova jednostvna tehnika.

Sve što vam je potrebno je malo paste za zube, koju bi trebalo svaka kuća da ima. Najbolje bi bilo da pasta bude bela, jel hemikalije koje se koriste za boju i ukus, mogu umanjiti tačnost rezultata.

Pomešajte malu količinu urina sa pastom za zube u plastičnoj čaši. Test daje bolje rezultate ako ga uradite rano ujutru, prilikom prve posete toaleta. Ovo se objašnjava činjenicom da prvi jutarnji urin ima najviše hormona trudnoće (HCG).

Ako ste trudni, mešavina će imati mehuriće i dobiće plavičastu boju. Detaljan opis testa pogledajte u video snimku.

Ipak, stručnjaci savetuju žene i devojke da koriste tradicionalan način provere trudnoće.

– Mehurići u pasti za zube posledica su kiselosti u urinu koja reaguje sa kalcijum-karbonatom. Što je urin kiseliji, to je veća reakcija. Ovo nema veze s tim da li je osoba trudna ili ne. Čak i ako vam "test za zube" bude pozitivan, savetujem vam da dobijete zvaničnu potvrdu da ste trudni sa pravim testom – rekao je fermaceut iz Oksforda Stjuart Gejl za "Huffington Post".

Izvor: telegraf.rs
Foto: Twitter

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter