Izvor:
21.07.2017 u 14:49
0

„PREVIŠE VULGARNA“: U ovoj zemlji su zabranili pesmu „Despasito“!

Pesma Despasito, koja je potpuno zaludela svet, više ne sme da se pušta u Maleziji!

Malezija je zabranila emitovanje velikog hita 'Despasito' na radiju i televiziji nakon kritika u ovoj većinski muslimanskoj zemlji kako su stihovi pesme 'previše vulgarni'.

Zabranu je na državnoj televiziji objavio ministar za komunikacije i multimedije Saleh Said Keruak, ali dozvoljeno je da se pesma i dalje emituje na privatnim radio stanicama i internet platformama.

– Ova se odluka odnosi samo na državnu radioteleviziju – rekao je ministar.

– Ostale televizijske i radio stanice vode se svojim vlastitim procenama – dodao je ministar.

Ženski ogranak malezijske islamističke stranke Amanah pozvao je na uvođenje zabrane popularnog hita zbog, kako ocenjuju, 'vulgarnih stihova'.

Smatram ovo važnim pitanjem jer mladi pevaju ovu pesmu a da ne znaju pravo značenje reči – navela je u saopštenju portparolka Amanaha, Atriza Umar.

Pesma 'Despasito', Portorikanca Luisa Fonsija, koja je svojim ritmom osvojila svet, postala je u sredu najslušanija pesma na internet platformama svih vremena.

Diskografska kuća koja je izdala pesmu, Universal Music Latin Entertainment, objavila je da je "Despasito" u originalnoj verziji kao i u remix verziji, dostigao 4,6 milijardi pregleda na internet platformama, uključujući YouTube i Spotify.

'Despasito', puna seksualnih aluzija, pojavila se u juanuaru, ali je postala još popularnija u aprilu kad se u jednom remixu pojavila pop zvezda Džastin Biber.

Malezija je ranije blokirala emitiranje holivudskih filmova koji su smatrani uvredljivima za religijske vrijednosti. Tako je emitiranje Walt Disneyjeve 'Ljepotice i zvijeri' bilo odgođeno dok cenzori nisu izrezali 'homoseksualni moment' u filmu.

Izvor:Alo.rs
Foto:Youtube/LouisFonsiVEVO

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter