Izvor:
23.07.2017 u 17:34
0

Zašto Srbi nikad neće propasti: URBANA LEGENDA IZ DEVEDESETIH!

Bulevar kralja Aleksandra (tada Bulevar revolucije) bio je i zvanično najpoznatija tržnica u prestonici, gde ste mogli da nabavite skoro sve – od igle do lokomotive.

Bile su to neslavne devedesete godine. I to one najgore, krizne, kada su na rafovima u robnim kućama stajale samo kofe senfa i kristalne vaze, a narod se snabdevao kod švercera po beogradskim ulicama.

Bulevar kralja Aleksandra (tada Bulevar revolucije) bio je i zvanično najpoznatija tržnica u prestonici, gde ste mogli da nabavite skoro sve – od igle do lokomotive. Baš sa Bulevara dolazi i jedna od najurnebesnijih urbanih legendi Beograda koja dokazuju da naš narod nikada neće propasti.

Šetajući po Bulevaru te "vesele" '93. godine mogli ste da vidite i ljude koji su na kartonskim kutijama prodavali sijalice. Ništa novo, ništa zanimljivo, rekli biste. Međutim, jedan od njih prodavao je i one pokvarenepregorele.

Kada je upitan zašto to prodaje i ko bi normalan to kupio, prodavac se nasmejao i rekao da se narod "otima" za pokvarene sijalice. Šta će im to, bilo je logično pitanje.

"Kako šta će im, burazeru, pa da menjaju u firmi", glasio je odgovor prodavca. Da, Beograđani su pregorele sijalice uvrtali u svojim firmama, a one "zdrave" nosili kući, kako bi uštedeli koji dinar.

izvor/stll

foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter