Izvor:
23.07.2017 u 19:24
0

OVO SIGURNO NISTE ZNALI: Kako nastaje prašina?

Čišćenje prašine nije baš omiljen kućni posao, zar ne? Koliko god brisali, prašina se vraća, čini nam se, niotkuda. Super nauka vam otkriva kako se stvara prašina!

Sigurno se i vama desilo da provedete sate u čišćenju prašine, a da vam možda nije ni palo na pamet otkuda ona uopšte dolazi – kao da se njena dosadna pojava podrazumeva. Kako zapravo nastaje prašina?

Kad kažemo prašina, pod tim podrazumevamo sićušne komadiće materije prečnika manjeg od 500 mikrona. Ono što treba da znamo je da se prašina ne nalazi samo u našim kućama već i u Zemljinoj atmosferi.

Prašina u atmosferi ima razne izvore: zemna prašina nošena vetrom, vulkanske erupcije, fabrike, rudnici, a postoji i prašina od morskih kapljica.

Ono što je zanimljivo al to zahteva dublju analizu je kako nastaju morske kapljice i zašto su jedan od najproduktivnijih zagađivača.

izvor/edukacija

foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter