Izvor:
14.08.2017 u 14:24
0

LJUBAV BEZ GRANICA: Ona ima 98, a on 94 godine. Upoznali su se u TERETANI i od tada žive kao u bajci!

Čim su se upoznali, odmah su "kliknuli", zajedno izlazili vikendima do Njujorka i gledali pozorišne predstave držeći se za ruke i razmenjujući poljupce

Gertruda Mokotof i Alvin Man upoznali su se pre osam godina u teretani u Midletaunu u američkoj državi Njujork, a i danas tamo treniraju dva puta nedeljno. Međutim, ništa u ovoj ljubavnoj priči ne bi bilo čudno da ona nema 98, a on 94 godine.

Čim su se upoznali, odmah su "kliknuli", zajedno izlazili vikendima do Njujorka i gledali pozorišne predstave držeći se za ruke i razmenjujući poljupce. Vrlo brzo, odlučili su da zajedno provedu preostale dane svojih života.

Alvin Man živeo je u svojoj planinskoj kući u obližnjem gradiću, gde je pronašao svoj mir kad se kao mladić vratio s mora gde je radio u američkoj trgovačkoj mornarici. U jeku Drugog svetskog rata prijavio se u mornaricu kao 19-godišnjak, a 1947. pokrenuo je svoj posao na Menhetnu. Svoj "mali komad raja" kupio je 1960. i kaže da nikad ne bi mogao da izdrži da živi u gradu.

Prvi brak mu je trajao 20 godina do razvoda, a iz tog braka je dobio svoje jedino dete, sina Marka Mana koji je sada kao 71-godišnjak bio venčani kum svome ocu. Drugi brak, s umetnicom i istoričarkom umetnosti Majbel Kart koja je imala dve ćerke, trajao je 45 godina sve do njene smrti 2007. godine.

Prošle godine Alvin je postao najstarija osoba koja je dobila diplomu fakulteta Mount St. Mary, a u maju ove godine dodelili su mu i počasni doktorat. Na diplomi je počeo da radi još sa 70 godina dok je bio na Floridi, ali sa 93 je odlučio da svoje studiranje privede kraju, pa se dve i po godine vozio 150 kilometara dvaput nedeljno da prikupi još 30 bodova, koliko mu je nedostajalo.

– Učili smo o mnogim istorijskim događajima kao što je Drugi svetski rat, Vijetnamski rat i Korejski rat, ali to su bile stvari koje sam ja zaista proživeo. Nije čudo da sam odlično rešio većinu ispita – ispričao je za New York Times.

Gertruda Mokotof i Alvin Man venčali su se 5. avgusta u lokalnoj gradskoj opštini. Tamo su razmenili zavete pred gradonačelnikom i 50 članova porodice i bliskih prijatelja.

Alvinov komšija i dalje ne može da se načudi kako sa svoje 94 godine ruši stabla, izvlači ih iz šume svojim starim traktorom i redovno kosi travu. A zatim, priča komšija, trčkara za Gertom poput školarca.

Prosidba se dogodila nakon jedne od poseta Metropolitan Operi.

Ja sam njega pitala da me oženi. Umorila sam se od trčanja za njim – izjavila je Gertruda Mokotof sa osmehom.

Ona je rođena u Bruklinu 1918. i magistrirala je biologiju na Kolumbiji. S 23 godine udala se za kardiologa s Menhetna i tamo su živeli do 1952. godine, a onda ga je ona nagovorila da se presele u Midletaun, gde je postala omiljena osoba.

Radila je kao profesorka biologije na lokalnom fakultetu, a umesto odlaska u penziju, okušala se u politici i dvaput je izabrana za poslanicu, zatim predsednicu gradskog veća i na kraju gradonačelnicu u 71. godini.

Kao prva ženska osoba na toj funkciji odradila je dva mandata, izgradila modernu biblioetku i obnovila staru zgradu Paramount teatra, izgrađenu 1930. Iako su u gradu većinom simpatizeri Republikanaca, nije im smetala gradonačelnica iz redova Demokratske stranke, što dovoljno govori o njenoj popularnosti.

Brak joj je trajao 61 godinu, sve do suprugove smrti 2002. "Moja majka je uvek bila hrabra žena" opisala ju je ćerka Suzan (71) koja je i sama u penziji nakon 34 godine rada na ženskim studijima.

Između dvoje "mladenaca" razlika je u godinama. "Stalno su me zezali da izlazim sa starijom", nasmejao se Man. "Ali razlika u godinama nikad me nije smetala jer nam je jednostavno krenulo i nisam imao namere da je pustim", ispričao je za New York Times.

Nakon venčanja Man se iskrao na zadnja vrata i pojavio ispred glavnog ulaza u Gradsku većnicu za volanom svoje "tojote korole" za koju je konopcem zavezao limenke i postavio natpis 'Upravo venčani'. Tako je pred svim gostima provozao krug oko zgrade pre nego što se vratio da pokupi svoju novu suprugu.

Izvor: Telegraf
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter