Izvor:
15.08.2017 u 19:22
0

UGLEDNI MAGAZIN O ŠLJIVOVICI: Ameri objavili tekst o srpskoj rakiji!

Američki magazin "Wine Enthusiast" objavio članak o rakiji, u kojem se ona opisuje kao važan segment kulturnog nasleđa i "esenciju srpskog bića".

Kako je saopštila Turistička organizacija Beograda (TOB), novinarka Kristin Vuković u svom članku, rakiju opisuje stihovima Mome Kapora.

"U rakiji je esencija srpskog bića, najpre radost, zatim svečanost ukusa, zatim bes, samilost, osećanje da je svet dobar i da su svi koji piju prijatelji", poručila je citirajući srpskog pesnika.

Ona je dala osvrt na istorijat rakije, poreklo naziva kao i njenu upotrebu kroz vekove.

Kroz degustaciju rakije u nekoliko beogradskih restorana, ona je opisala način pravljenja rakije od različitih vrsta voća, kao i njeno kombinovanje sa hranom.

Novinarki Vuković, domaćin je u Beogradu bila TOB, a direktor te organizacije Miodrag Popović kaže kako ljudi u Srbiji tretiraju rakiju kao lek.

On navodi da upotreba rakije u medicinske svrhe datira daleko u prošlost, a da je danas nezaobilazni deo obeležavanja svakog značajnog dogadjaja.

Alo.rs

Foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter