Izvor:
23.08.2017 u 20:33
0

INTRIGANTAN ŽIVOT NAJBOGATIJE ŽENE SVETA: Mračne tajne vlasnice L’OREALA izašle na videlo! (foto)

Medije ipak najviše zanimaju narušeni odnosi sa članovima njene porodice. Naime, kad ležite na 44 milijarde dolara, jasno je da ima puno onih koji su već nameračili na vaše bogatstvo.

Vlasnica "L'Oréala" i prema Forbsu najbogatija žena na svetu, Lilijen Henriet Šarlot Betankur ima 94 godine i fascinantnu životnu priču iza sebe. Kao što priliči vlasnici najvećeg kozmetičkog brenda na svetu, prava je dama, a iako boluje od demencije, trudi se da ne posustane. Iako je najbogatija žena u istoriji, zanimljivo je da je danas tek 13 najbogatija osoba na svetu (prvih 12 na listi su isključivo muškarci).

Medije ipak najviše zanimaju narušeni odnosi sa članovima njene porodice. Naime, kad ležite na 37,3 milijarde evra, jasno je da ima puno onih koji su već nameračili na vaše bogatstvo.

Njena životna priča ukratko glasi ovako: rođena je u porodici Judžinija Skuvalera, osnivača jedne od najvećih kozmetičkih kompanija na svetu. Kad je imala pet godina, majka joj je umrla pa je bila veoma vezana za oca. Sa 15 godina počela je da radi u porodičnoj kompaniji, a sa 28 se udala za francuskog političara Andrea Betankura i rodila mu ćerku Fracuaz 1953. godine.

Četiri godine kasnije nasledila je "L'Oréala" nakon što joj je otac umro. Deonice kompanije našle su se na berzi 1963. godine, ali Lilijen je ostala većinska deoničarka. U strahu da joj kompaniju ne nacionaliziraju 1974. godine, zamenila je gotovo polovinu svojih deonica za tri posto udela u vlasništvu Nestlea.

Ipak najviše pažnje javnosti privukla je mutna priča koju je zakuvao francuski pisac, umetnik i fotograf Fansoa-Mari Banier. Pre 24 godine on i Lilijen su se zbližili, a ona mu je dala poklone u vrednosti od čak 1,1 milijardu evra. Među tim poklonima bile su premije od njena dva životna osiguranja, 11 umetničkih dela među kojima su bile slike Pikasa, Matisa, Mondriana, Legera i drugih, fotografija nadrealista Mana Raja i gotovina.

Mesec dana nakon što joj je umro otac, njena ćerka Francuaz tužila je Baniera, optužujući ga za iskorišćavanje psihičke i fizičke slabosti njene majke kako bi se domogao njenog bogatstva. Slučaj je završio na sudu, ali sve je zapelo kad je Lilijen odbila da se podvrgne psihijatrijskom veštačenju.

U međuvremenu su procureli snimci koje je napravio Lilijenin batler Paskal Bonefoj. On se bojao da njegova šefica boluje od Alchajmera i da će je neko zbog toga iskoristiti. Snimke je predao policiji, a na njima se moglo čuti da je Lilijen imenovala Baniera svojim jedinim naslednikom. Jedino što ne bi nasledio su deonice "L'Oreala", koje su već ranije prebačene na njenu ćerku i dva unuka.

Potom je usledio novi obrt, majka i ćerka su se pomirile, povučene su sve tužbe, Banier je postao prošlost, a izbačen je i iz testamenta. Pomirenje nije dugo trajalo, jer su se već sledećeg leta Lilijen i Francuaz ponovo posvađale nakon što je starija izjavila da je psihijatrijska pomoć potrebna mlađoj. Od 2014. zbog Lilijeninog narušenog zdravlja, kontrola nad kompanijom sudski je poverena njenoj ćerki, dok se o Lilijeninom zdravlju brine njen unuk Džin-Viktor Majers.

Bila je žrtva Ponzijeve šeme, zbog čega je ostala bez 22 miliona evra. Nakon što je njen batler objavio snimak razgovora sa finansijskim savetnikom Patrisom de Mestreom, otkriveno je i da je izbegavala plaćanje poreza tako što je novac skrivala na tajnim računima u švajcarskim bankama.

Telegraf
Foto: Facebook/Lilliane Bettencourt

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter