Izvor:
03.09.2017 u 13:24
0

SAVETI: Kako se rešiti loših navika?

Želite da prestanete da pušite, da izbacite slatkiše, da počnete da vežbate, da smanjite vreme koje provodite na telefonu, tabletu i računaru? Ako sledite ova tri saveta, lakše ćete se rešiti loših navika.

Bez razmišljanja i izgovora – Kad god osetite poriv da učinite nešto što inače smatrate "nepoželjnim", oduprite se bez razmišljanja. U suprotnom, verovatno ćete pokleknuti jer će se javiti opravdanja poput "samo još jednom i nikad više". Dakle, kad vas sledeći put bude mrzelo da uveče krenete na trčanje, nemojte se razvlačiti, nego odmah u određeno vreme izađite iz kuće.

* Vodite dnevnik – Možda vam zvuči nepotrebno, ali dnevnik vam i te kako može pomoći na putu borbe sa lošim navikama. Pišite sve, počev od toga kada se javlja poriv za lošom navikom, da li mu udovoljavate, koje izgovore koristite. Što više detalja imate, to bolje – tako ćete brže shvatiti u kojim situacijama najčešće nastupa slabost, pa ćete sledeći put lakše odoleti.

* Kazne i nagrade – Sistem koji važi u vaspitanju dece primenite i na sebe, nagradite se svaki put kad uspete da pobedite lošu naviku. Nagrada ne mora da bude materijalno vredna, ali je važno da vam je značajna, dok kazna treba da prouzrokuje neugodnost koja će vas naterati da sledeći put dvaput razmislite pre nego što napravite isti prestup.

izvor/vecernjenovosti

foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter