Izvor:
03.09.2017 u 15:06
0

OVO ĆE VAM OTVORITI OČI: Krajnje je vreme da obratite pažnju na bitne stvari u životu!

Nakon ove mudre priče shvatićete da li ste fokusirani na prave stvari u životu, ili pak niste.

Pravilan fokus je vrlo bitan za srećan i ispunjen život kom svi težimo. Mnogi se čitav život zavaravaju da su srećni trudeći se da život ispune ljudima pored sebe i neprestano se zavaravajući da baš to žele u svom životu.

Ova mudra priča otvoriće vam oči i dokazati da li ste fokusirani na prave stvari u životu, ili pak niste. Pažljivo je pročitajte i protumačite.

Jednoga dana profesor je ušao u učionicu i rekao studentima da se pripreme za test iznenađenja. Studenti su čekali nervozno za svojim stolovima da započnu test. Profesor je podelio papire i rekao im da okrenu list i da mogu početi sa radom.

Na opšte iznenađenje svih, kada su okrenuli list nije bilo pitanja već samo jedna crna tačka na sredini lista. Kada je video njihov izraz lica rekao im je sledeće:

"Hoću da svi napišete šta vidite!"

Zbunjeni studenti su počeli da pišu svoje odgovore. Na kraju časa profesor je uzeo papire i naglas počeo da čita odgovore pred svim studentima. Svi studenti bez izuzetka su opisivali crnu tačku i njen položaj na papiru. Nakon što je pročitao sve radove profesor se obratio studentima:

"Niko neće dobiti ocenu na ovom testu. Samo želim da razmislite o nečemu. Niko nije pisao o beloj pozadini papira. I svi vi ste se fokusirali na crnu tačku, a isto to se dešava i u vašim životima. Imamo beli papir koji posmatramo i možemo da uživamo, ali mi se stalno fokusiramo na crne tačke.

Crne tačke su jako male kada se porede sa drugim stvarima u našem životu, ali ipak one su te koje najviše okupiraju našu pažnju i zagađuju naš um.

Sklonite pogled sa crnih tačaka u vašem životu, uživajte u blagoslovima u svakom trenutku koje vam je život dao."

izvor/stil

foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter