Izvor:
23.06.2016 u 02:48
0

I OSNIVAČ FEJSBUKA JE OPREZAN: Ukoliko se plašite prisluškivanja uradite sledeće

Osnivač Fejsbuka Mark Zakerberg poznat je po tome da rado deli svoje privatne trenutke sa javnošću, međutim fotografija koju je okačio u utorak otkrila je da on nije izgubio opreznosthakera kada je reč o zaštit svoje privatnosti.

Jedan od najpoznatijih i najbogatijih programera i dalje preuzima osnovne mere kako bi se zaštitio od špijuniranja.

Naime, na fotografiji koju je okačio proslavljajući uspehInstagrama vidi se i laptop na Zakerbrrgovom stolu na kojem su prelepljeni veb kamera i mikrofon.

Ovo otkriće došlo je smo par nedelja nakon što su Zakerbergovi nalozi na društvenim mrežama hakovani. Navodno je na jednom od tih naloga bila veoma jednostavna lozinka "dadada."

Ukoliko mislite da je Zakerberg, koji ima hakersku prošlost i jedan je od lidera IT industrije, paranoičan, podsećamo vas da je i Džejm Komi, direktor FBI-a priznao da stavlja samolepljivutraku preko svoje kamere.

Ovakav način razmišljanja ranije je bio domen teorteričara zavera i pojedinih hakera, međutim Zakerbergova fotografija mogla bi da ovu temu prenese u fokus javnosti.

Naravno da vas vladini službenici verovatno ne prisluškuju, nitiih zanima šta govorite i radite ispred svoje veb kamere, međutim ako je za lepljenje trake preko kamere važno za kreatora najveće društvene mreže na svetu, možda bi i vi mogli da zalepite istu na svoju kameru. A ukoliko vas prozovu da ste paranoični, uvek možete da se pozovete na osnicača Fejsbuka.

Izvor: Nedeljnik
Foto: Facebook/ Mark Zakerbeg

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter