Izvor:
07.09.2017 u 02:46
0

NIKADA NE BISTE POGODILI: Koja od ove dve devojke je spremna da izvrši samoubistvo? (foto)

Iako su dve potpuno različite fotografije, misli su iste.

Mili Smit, zaštitnik i pristalica zdravog mentalnog zdravlja, na svom profilu na Instagramu postavila je dve različite fotografije na kojoj se vide osobe koje su suicidalne. Iako na slikama su osobe potpuno različitog raspoloženja, tačan odgovor je – obe.

Smitova, koja je iz Hula u Engleskoj, pozirala je na obe fotografije. Na prvoj, 24-godišnja mama izgleda uznemireno dok sedi gola sa obmotanim rukama oko članaka.

Druga fotografija je potpuno drugačija gde Smitova pozira sa osmehom na licu, nosi glamuroznu odeću i šminku za izlaske.

Uprkos razlikama na fotografijama, majka dvogodišnjeg sina, insistirala je da se borila protiv samoubilačkih misli kada su obe fotografije zabeležene.

Prisetila se da joj je doktor rekao da nema izgled samoubice kada je imala 14 godina, komentar koji je godinama obeshrabljivao da ne potraži stručnu pomoć.

"Ne izgledaš suicidno", sećam se reči koje su dolazile od doktora odmah nakon što sam mu rekla da razmišljam o samoubistvu. Sećam se da sam se tada osećala nebitnom, glupom i osramoćeno,nešto što niko ne bi trebalo da oseća – napisala je ispod fotografije.

Tog dana otišla je kući pitajući se kako izgleda suicidna osoba. Godinama kasnije, Smitova se predozirala, i čak je u tom momentu ostala uverena da nije učinila dovoljno u traženju stručne pomoći.

Tada je razmišjala kako ne može da dobije pomoć jer ne izgleda kao da bi se ubila, da se ne uklapa u kalup takvih osoba. Shvatila je u kome je stanju kada se probudila u bolnici.

Zaključak Smitove je da se često greši "jer se misli da mentalno zdravlje ima lice".

Telegraf
Foto: Instagram/selfloveclubb

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter