Izvor:
08.09.2017 u 01:28
0

Apsolutno tačni mitovi o trudnoći: SAZNAJTE DA LI NOSITE DEČAKA ILI DEVOJČICU! (foto)

Još od prvih nedelja trudnoće, buduću majku počinju da zastrašuju pričama starih žena: nemoj slučajno da se šišaš, nikako ne kupuj novu odeću, ne jedi ribu, da se nisi usudila ni da pomisliš na pletenje… Koliko god nama danas smešno zvučala, ipak neka od ovih starih sujeverja imaju smisla. Mi smo spremili za vas verovanja o trudnoći koja imaju naučnu podlogu.

1. Ako mazite mačku, vaše dete će imati puno neprijatelja

Postoji stvarni neprijatelj i u pitanju je toksoplazma, čiji su nosioci mačke. Zaista ima smisla izbegavati kontakt sa mačkama da biste izbegli unutarmaterične infekcije.

2. Ako sedite na kućnom pragu, zli duhovi će vam odneti bebu

Trudnice definitivno ne bi trebalo da sede na pragu i na drugim mestima gde duva promaja. Imuni sistem u trudnoći može biti oslabljen, a hladnoća i bol u krstima neće vam sigurno ojačati zdravlje.

3. Ako jedete crveno voće, dete će imati rumene obraze

Crveno bobičasto voćke jesu jaki alergeni, iako odnos prema njima u ishrani varira. Ruska tradicionalna medicina ne preporučuje njihovu upotrebu, dok zapadna medicina savetuje obrnuto.

4. Ako gledate strašne filmove, beba će biti ružna

Na početku svakog filma postoji specijalno upozorenje koje se odnosi na trudnice i to nije bez razloga. Zbog hormonskih promena, žena je veoma osetljiva, a previše stresa može da dovede do poremećaja krvnog pritiska. Najbolje je da horor filove ostavite za neki drugi put.

5. Ako sedite prekrštenih nogu, beba će imati krive noge

Prekrštene noge mogu da dovedu do problema sa dostavljanjem krvi i nastanka proširenih vena. Zato je najbolje da zaboravite na to tokom trudnoće i koristite sigurnije položaje.

6. Ako spavate na leđima, beba može da se uguši

Spavanje na leđima, naročito u poslednjim fazama trudnoće, može da dovede do zapušenja donje šuplje vene. Ako trudnica redovno spava u ovom položaju, može da oseti slabost i vrtoglavicu usled manjka kiseonika, dok beba može da razvije hipoksiju.

7. Ako širite veš, pupčana vrpca može da se obmota oko bebe

Problem nije u širenju veša, već u podizanju obe ruke. Ako to radite kratko vreme, ništa strašno se neće desiti. Međutim, ako to radite duže vreme, tonus materice može porasti, što je opasno za trudnoću.

8. Zabranjeno je kupanje jer ćete isprati bebinu snagu

Topla kupka, naročito u ranim stadijumima trudnoće, može da dovede do pobačaja. Mada bi zaista bilo lepo priuštiti sebi toplu kupku bez ikakvih posledica.

9. Dečak ili devojčica?

Kaže se da ako je stomak usmeren napred, žena nosi dečaka. Ako je okrugao, čeka devojčicu. Nažalost, na oblik stomaka utiču samo mišići i položaj organa. Dakle, ovo sujeverje je mit, kao i ostali pokušaji da se sazna pol bebe. Najbolji način je ultrazvuk, mada se nekad ispostavi pogrešno.

Fokus
Foto: Foto: brightside.m/Printskrin

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter