Izvor:
23.09.2017 u 17:31
0

Maska za oči garantuje bolji san!

Ne možete da zaspite jer vam smeta ulična rasveta ili svetlosna reklama koja vam direktno "bije" u prozor? Maska za spavanje će vam rešiti problem i blokirati pristup svetla očima, jer mozak oseća da je oko njega totalni mrak i tada počinje proizvodnja hormona melatonina u krvi "odgovornog" za spavanje.

Istraživanje američkog Instituta za zdravlje pokazalo je da su ispitanici koji su nosili masku za oči poboljšali kvalitet sna i produžili REM fazu spavanja, tako da su se ređe budili od onih koji je nisu nosili. Sportisti koji treniraju borilačke veštine i dižu tegove koriste je kako bi naučili da se oslanjaju na druga čula, ali i astronauti Međunarodne svemirske stanice.

Ova maska takođe se preporučuje osobama koje rade u noćnim smenama, na primer, medicinskim sestrama, lekarima, radnicima, policajcima, koji moraju da odspavaju preko dana. Prilikom kupovine, vodite računa da bude od mekanog materijala sa podesivom vezicom, da vas ne steže i ne pritiska vam nos.

novosti.rs
Foto: thisiswhyimbroke.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter