parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

KAKO DA ZASPITE ZA MINUT: Ova tehnika izlečiće i najtežu nesanicu!

 

Nema ništa gore nego kada se posle napornog dana prevrćete u krevetu jer ne možete da zaspite. Američki naučnik Endru Vial kaže da ima rešenje: “Metoda 4-7-8” je tehnika disanja zasnovana na pranajama jogi, a ako je verovati Vialu, omogućava da zaspite za manje od jedan minut.

Suština je u povećanju sadržaja kiseonika u organizmu i snižavanju pulsa, što umiruje i, samim tim, pomaže vam da lakše utonete u san. Evo kako tehnika funkcioniše:

Jezik leži na nepcu iza sekutića. Udahnite kroz nos, brojeći do četiri. Zadržite dah sedam sekundi, a zatim izdahnite kroz usta, brojeći do osam. Vazduh polako izlazi pored jezika, uz blagi šum. Ponovite postupak još tri puta.

Zahvaljujući laganom udisanju, unosite više kiseonika. Zadržavanje daha doprinosi da više kiseonika dospe u krv. Lagano izdisanje doprinosi izbacivanju potrošenog vazduha iz pluća, usled čega se usporava puls i čovek postaje smireniji. Endru Vial preporučuje da radite ovu vežu i ujutro i uveče, a posle otprilike osam nedelja, broj ponavljanja povećajte sa četiri na osam.

Ukoliko budete primenjivali “Metodu 4-7-8”, već posle kratkog vremena moći ćete brže da zaspite, obećava lekar, ali naglašava da tehniku treba redovno primenjivati.

 

Izvor: Blic.rs
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Subota
04:30 Dobro jutro Srbijo
07:00 Dobro jutro Srbijo
10:40 TOP - SHOP
11:00 Parovi Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:05 Parovi Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:10 Parovi Jutarnja kafica
14:00 Čađava mehana
15:30 Posle ručka
17:30 Telemaster
18:15 Glamur
18:35 Upoznajte parove
20:30 Parovi - Live
00:00 Parovi - Live
02:30 Parovi - Live