parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

ŠVEDSKA METODA ČIŠĆENJE: Evo kako da sredite život i dom! (foto)

 

Kako Šveđani znaju znanje, oni su izmislili super praktičnu i efikasnu tehniku za organizovanje stvari na koju se svako lako navuče, a ima malo morbidan naziv – švedsko čišćenje smrti.

Ova metoda zasniva se na krčenju nereda prema tome koje će predmete vaši voljeni smatrati vrednima nakon vaše smrti.

-  Moj moto za čišćenje je jednostavan: ako vam se ne sviđa, rešite se toga. Ako nešto ne koristite, rešite ga se - rekla je Margareta Magnuson autorka knjige o ovoj tehnici.

Ova tehnika zapravo je namenjena osobama starijim od 50 godina, ali sigurno je korisna i mlađima. Evo kako da primenite ovu tehniku "smrti" na svoj dom.

Započnite prvo sa ormarima tako što ćete sve da izvadite iz njih. Rešite se odeće koju ne nosite često ili skoro pa nikad tako što ćete je pokloniti nekome kome je potrebna. Ovo bi trebalo da radite bar jednom godišnje.

Umesto da kupujete poklone poklonite nekome knjigu koju već godinama niste uzeli sa police, a znate da bi se nekome dopala.
 
Sve stare stvari i sitnice koje čuvate, poput karata za bioskop i koncerte, možete sačuvati u digitalnom obliku. Ako baš ne možete da se odvojite od nekih stvari, onda uzmite samo jednu kutiju u koju ćete ih spakovati. Ali samo jednu!
 
Počnite čišćenje sa stvarima koje su lagane i nije ih teško baciti. Pozovi neke prijateljice u pomoć i napravi od toga zabavu. Neka svaka pogleda šta ste rešili da "pustite da ode", možda im se nešto i svidi.
 
Nekada je jako teško da ne kupite neku sitnicu za kuću ili komad odeće, ali dobro razmislite da li vam je nešto zaista potrebno pre nego ga kupite. Nemojte opet praviti nered kada ste se već rešili tolike starudije.

 

 

Kurir
Foto: Arhiva 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Utorak
04:30 Dobro jutro Srbijo
07:55 Vesti
08:00 TOP - SHOP
08:15 Dobro jutro Srbijo
10.55 Vesti
11:00 Parovi Jutarnja kafica
11:40 TOP - SHOP
12:05 Parovi Jutarnja kafica
12:45 Parovi Jutarnja Kafica
13:25 Parovi Jutarnja kafica
14:30 Beni Afet serija
15:45 Parovi - Live
16:20 Posle rucka
17:45 Telemaster
18:10 Kviz: Naslovna strana
19:10 UPOZNAJTE PAROVE
20:00 OŽILJCI RATA - Petrovačka cesta
21:35 Parovi