Izvor:
27.10.2017 u 17:00
0

NARODNO VEROVANJE: Ovi mali znaci donose veliku sreću!

Naime, postoje stara verovanja koja važe podjednako u svim delovima sveta, da neke stvari koje primetite, mogu da vam ukažu na sreću koja vas uskoro očekuje.

Cvrčak – Ako se cvrčak pojavi u vašoj blizini – obratite pažnju jer vas čeka neki srećan događaj u skoroj budućnosti.

Bubamara – ona simbolizuje sreću i blagostanje. Postoji verovanje da ako bubamara sleti na bolesnog čoveka, to je znak da će brzo ozdraviti.

Vilin konjic – on najavljuje neku promenu u životu, a simbol je mudrosti, čistoće, harmonije, hrabrosti, mira i snage. Takođe, ovaj insekt predstavlja ponovno rođenje, regeneraciju i besmrtnost. Ako vidite vilin konjica negde u prirodi, znajte da to donosi sreću.

Žir – Smatra se da ovaj plod šiti od udara munje jer je plod hrasta, a hrast je drvo posvećeno Toru – bogu munja i gromova.

Svinja – i ova životinja simbolizuje sreću, ali i bogatstvo, strpljenje i iskrenost.

Kornjača – prema drevnoj kineskoj mitologiji kornjača je jedna od četiri svete životinje (uz zmaja, jednoroga i feniksa). Ona simbolizuje sreću, mudrost, izdržljivost i dugovečnost. Stari Kinezi su verovali da kornjača u sebi čuva tajne neba i zemlje.

Slon – on simbolizuje snagu, mudrost, energiju i zdrav razum. Veruje se da donosi sreću pa da je dobro da imate figuricu slona pokraj ulaznih vrata kako bi sreća ulazila u kuću. Postoji i verovanje da figura slona može da pomogne pomoći da prinova dođe u kuću i to na način da se figurica stavi kraj kreveta u spavaću sobu.

Žaba – ona ima moć da prizove plodnost, bogatstvo i blagostanje u kuću.

Zečja šapa – od davnina se veruje da donosi sreću onome to je nosi, ali i da može da pomogne oko začeća.

Zub krokodila – donosi sreću, ali najviše ljudima koji vole da se kockaju.

izvor:alo.rs
Foto:Twitter/NovostiTop_

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter