parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

UMRO ZBOG ONOGA ŠTO JE PISALO NA NJEGOVIM GRUDIMA: Doktorima bile vezane ruke!

 

 

Tetovaža nije samo bezazleni crtež na vašem telu - posebno ne kad šalje poruku od koje bi mogao da vam zavisi život. Upravo to se dogodilo jednom 70-godišnjem muškarcu koji je doveden u hitnu,  pijan i bez svesti, a kako bolnica nije mogla da pronađe njegovu najbližu rodbinu jer nije imao dokumenta, zbog tetovaže na njegovim grudima nisu znali šta će s njim.

Doktori u bolnici u Majamiju ostali su u etičkoj dilemi nakon što su videli tetovažu na kojoj piše "do not resuscitate" (nemojte me oživljavati), s njegovim inicijalima ispod. Kad je muškarcu puls počeo da slabi, doktori su odlučili da ga tretiraju kao da tetovaža nije izjava o njegovoj želji, ali su istovremeno zatražili etičke konsultacije. Nakon toga je donesena odluka da ipak poštuju njegovu tetovažu i pacijent je tokom noći umro.

Gregori Holt, vodeći autor studije o slučaju, najviše je bio u dilemi da li su doneli ispravnu odluku kad se radi o zakonu.

- Florida ima stroga pravila po tom pitanju - rekao je on

I dok se tetovaža s porukom "nemojte me oživljavati" može činiti ekstremnom, sličan zahtev sasvim sigurno nije. Oko 80 odsto američkih pacijenata Medicarea kaže kako žele da izbegnu hospitalizaciju i intenzivnu negu tokom terminalne faze bolesti.

 

Izvor: Noizz
Foto: Twitter/Gizmodo 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost