Izvor:
10.07.2016 u 18:12
0

OTERAJTE KOMARCE LAKO: Evo kako da napravite prirodan sprej protiv ovih napasnih insekata

Ne možete da pobegnete od komaraca, jer je ovo njihovo vreme i pogoduju im česte kiše, ali možete da se odbranite od njihovih ujeda. Umesto kupovnih preparata, napravite sami sprej na prirodnoj bazi, koji je bezbedan po zdravlje i efikasno tera dosadne insekte.

Potrebno vam je 1/2 l alkohola, 100 g karanfilića i 1 dl eteričnog ulja (ruzmarina, badema ili lavande), jer od njihovog mirisa komarci beže.

Isitnite karanfilić i potopite u alkohol, poklopite i ostavite da odstoji, s tim što je važno da smesu mešate ujutru i uveče.

Posle četiri dana dodajte ulje, dobro promućkajte i sipajte u bocu sa raspršivačem. Dovoljno je da nekoliko kapi prsnete na telo, utrljate u kožu i komarci će vas zaobilaziti.

HappyTv.rs
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter