DUŽINA PRSTIJU OTKRIVA: Kakve žene vole muškarci!

Vaši prsti na rukama mogu da vam kažu kako će izgledati vaš idealni partner.

Šanse da ćete se zabavljati sa supermodelom određene su vam čak i pre nego ste se rodili, jer muškarci sa dužim domalim prstom imaju veće šanse da nađu partnerke sa idealnim proporcijama.

Naučnici tvrde da muškarci koji imaju duži domali prst imaju četiri puta veće šanse da se zabavljaju sa devojkama koje imaju tanak struk i punije grudi. Uzrok tome što je ovaj prst duži je višak testosterona u materici tokom trudnoće majke.

Tokom života to utiče na razvoj muškosti na koju padaju žene sa oblinama. Istražitelji sa Medicinskog fakulteta Jagielonian Univerziteta u Krakovu posmatrali su šake 50 mladih muškaraca u dugim vezama i napravili statistička poređenja njihovih partnera.

Došli su do zaključka da muškarci sa dužim domalim prstom od kažiprsta i žene sa tankim strukom češće završe zajedno.

-Došli smo do zaključka da muškarci koji su izloženi većem nivou testosterona u toku boravka u materici imaju veće šanse da budu sa zgodnim ženama koje imaju obline i koje su plodne, rekao je autor istraživanja.

Ekspert za ljudsko ponašanje Berenika Kuna dodala je da tokom su se tokom ocenjivanja privlačnosti žena muškarci uglavnom fokusirali na struk i grudi koje su glavni pokazatelj plodnosti žena.

-Tanak struk povezan sa velikim grudima je znak zdravlja i mladosti. Veće grudi mogu da budu znak seksualne zrelosti i mogućnosti prehrane bebe. U zapadnoj kulturi one se smatraju jako privlačnima, dodala je Berenika.

Višak testosterona u materici dovodi do još nekih promena: više mišića i atletsku građu jer hormon dovodi do razvoja mišića. Ovo dovodi i do razvoja nekih bolesti u kasnijim godinama kao što su autizam i Tauretov sindrom.

Muškarci sa manje testosterona u materici imaju veći rizik za poremećaje koje su tipične i za žene kao što je anksioznost i depresija. Među poznatima ovakve prste imaju Ser Šon Koneri, Bred Pit, Kolin Flirt, Mik Džeger, a imao je i Princ koji se jedno vreme zabavljao sa "obdarenim" modelom Karmen Elektrom i glumicom Kim Besindžer.

 

Telegraf.rs
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost