Izvor:
12.07.2016 u 00:16
0

SPAVAĆA SOBA POD VODOM: Dubai predstavlja nove PREDIVNE VILE! (FOTO)

Na internacionalnom šou brodova 2015. u Dubaiju, Floating Seahorse (Plutajući morski konjici) predstavljene su velelepne nove građevine, brod vile, koje ne dosežu do oblaka, već suprotno – zaranjaju u okean.

Objekti su trospratni s tim što je prvi nivo pod vodom i sagrađen je sa dva ogromna prozora od po 269 kvadratnih metara, koji omogućavaju posmatranje morskog života, prenosi CNN.

Ideja je da brod-vila ima jedan sprat ispod površine, da bi se u spavaćoj sobi mogao doživeti osećaj življenja pod vodom i biti okružen morskim životom – rekao je arhitekta projekta Žanfranko Rasil, i dodaje da su prozori debljine samo 9,5 centimetara da bi stvorili osećaj da nema ništa između čoveka i morske flore i faune.

Kako se navodi, prozori nisu napravljeni od stakla, već se tim stručnjaka u potraži za rešenjem ugledao na akvarijume. Koristeći izdržljive materijale koji su otporni na temperature i veoma slano arapsko more, stvorene su ove potpuno zanimljive "plutajuće podvodne vile".

Očekuje se, kako se navodi, da do kraja ove godine bude izrađeno oko 50 plutajućih prebivališta, a kraja 2017. ukupno 131 vila.

Tanjug
Foto: Twitter/RipArchs/Urukia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter