Izvor:
27.01.2018 u 21:36
0

OVE SITUACIJE ĆE VAS NAUČITI PAMETI: Neophodno je da budete sebični kako biste napredovali u karijeri!

Biti timski igrač u svojoj firmi je stvarno odlična stvar, ali postoje neke teme ili neki trenuci kada je više nego neophodno da budete sebični kako biste napredovali u karijeri.

Na kraju, ko u principu brine o vašoj karijeri, vi ili vaš šef, vi ili vaš HR menadžer, vi ili vaš savetnik za karijeru. Donosimo vam tri slučaja kada vi kao zaposleni treba da se zauzmete za sebe.

Svakodnevni posao

Verovatno ste nekad izvršavali neki zadatak koji vam baš nije u "opisu posla". Ako takve poslove radite neki duži period, to može da vam ugrozi karijeru. Takvi zadaci mogli bi uzrokovati da ne napredujete u onom "poslu za koji ste plaćeni". Zato budite spremni da menadžeru koji je sklon tome da vam takve zadatke daje, odlučno kažete "NE!", ali fino i sa dobrim razlogom.

Koliko ste plaćeni?

Da li možete da zamislite situaciju kako vam prilazi vaš menadžer za ljudske resurse i kaže vam kako misli da ste malo plaćeni i želi da to reguliše. Nemoguće, jel da? Ako ne preuzmete inicijativu po pitanju svoje plate, uvek ćete biti slabije plaćeni od ostalih. Iako menadžeri pitanje plata standarno odlažu za kraj godine i posle evaluacije zaposlenih, to ne mora da znači da je to i jedino vreme kada sa njima možete razgovarati o tom pitanju.

Za koga radite?

Biti deo sektora koji je loš ili koji ima lošeg šefa može na duge staze da bude ozbiljna prepreka u vašoj karijeri. Nijedan menadžer vam nikad neće reći da možete da pređete u drugi sektor, prvo iz razloga što vas treba u timu, a drugo zato što ni ne misli da je upravo on najslabija karika u timu. Razmišljajte o premeštaju. Posebno ako volite kompaniju u kojoj radite. Najbolje vreme za to su kada završite jedan zadatak ili ste na njegovom kraju. Najlakši način za to je jednostavno prići menadžeru koji vodi sektor koji vas interesuje.

Izvor: kolektiv.me
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter