Izvor:
28.01.2018 u 22:48
0

DANAS JE DAN MAFINA: Ovaj čovek zaslužan je što su kolačići postali simbol humanosti!

Izreka da najbolje stvari dolaze spontano potpuno se potvrdila u slučaju Džejkoba Kaufmana (36) iz San Franciska čije je dobro delo preraslo u čitav pokret širom SAD. Od odluke da svoj doručak podeli sa beskućnicima nastao je lanac ljudi koji jedva čekaju priliku da svoje najugroženije sugrađane obraduju malom pažnjom.

Kaufman kaže da je sve počelo sasvim slučajno kada je u kuhinji video svog rođaka kako peče kremaste mafine. S obzirom na to da ih nikada ranije nije pravio, Kaufman je rešio da proba. Kako je rekao, samo je tražio ideju za jednostavan doručak koji bi mogao da ponese na posao.

Skinuo je recept sa interneta i tako je nastala prva tura njegovih mafina sa jabukama i cimetom.

Kasnije, dok je hodao ulicama San Franciska, primetio je nekoliko beskućnika i ponudio ih je svojim mafinima. Sledeće nedelje ispekao je duplu meru, ali dok je stigao do posla nije mu ostao više nijedan mafin.

– Nije stvar u tome da je odjednom na ulicima bilo više beskućnika, već sam počeo da ih primećujem. Većinu vremena nekako "treniramo" sebe da ih ne primećujemo, jer nam ono što vidimo stvara nelagodu. Tako postaju nevidljivi – objasnio je Kaufman.

On je takođe shvatio da je ovim ljudima davao više od kolača. Pokazao im je da su vredni pažnje, da nisu nevidljivi.

– Trenutak u kojem im dodajem kolač je zapravo najznačajniji jer nam daje priliku da se povežemo – objasnio je on.

Tokom proteklih 5 godina Kaufman je ispekao više od 4.500 mafina. U međuvremenu je stekao i neke nove prijatelje poput 34-godišnje Džulije Levi, koja je čula za njegovu priču i poželela da se uključi – iako je bila na potpuno drugom kraju Amerike, u Njujorku.

Kurir
Foto: Instagram/

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter