Izvor:
10.02.2018 u 04:51
0

STRUČNJACI PORUČUJU: Tinejdžeri moraju da budu u krevetu pre 12h!

Tinejdžeri koji odlaze na spavanje posle ponoći imaju za 24 odsto češće simptome depresije u odnosu na svoje vršnjake koji su u krevetu već u 22 časa. Neispavani noću, pospani su danju, nisu u stanju da sa punom pažnjom prate dešavanja na časovima, što višestruko šteti njihovom razvoju, upozoravaju stručnjaci.

Lekari su bili iznenađeni učestalošću depresije i kod adolescenata za koje se ispostavilo da tokom nedjelje spavaju po šest sati, a za vikend samo dva sata duže. Ovaj podatak je od izuzetne važnosti, s obzirom na to da je adolescentima potrebno devet sati sna u kontinuitetu da bi ostvarili budnost, dobru koncentarciju, pamćenje i učenje tokom dana.

Odvikavanje od ove ružne navike treba da postane imperativ i za đake i za roditelje, jer u dužem periodu može da dovede i do razvoja ozbiljnih mentalnih bolesti. Ističu i da spavanje preko dana ne može kvalitetno da odmori organizam kao noćni san.

Izvor: kolektiv.me
Foto: Twitter/NVONORBCG

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter