Izvor:
20.02.2018 u 15:45
0

PREDRASUDE: Evo zašto većina izbegava da udomi crnu macu!

Crne mačke su najčešće žrtve predrasuda i to samo zbog – boje krzna.

Iako se stalno ponavlja da su one ljubimci kao i svaki drugi, statistika o udomljavanju im ne ide baš u prilog.

Nedavno se pisalo i o tome da crni psi teže nađu put do doma, a isti je slučaj i sa macama. Čak su i volonteri u prihvatilištima složni u stavu da se uvek lakše udome one mace koje su svetlije, pa one šarenije, a poslednje dom pronađu crne mačke.

Iako boja ne igra nikakvu ulogu u karakteru, niti zdravlju, nažalost – one najduže čekaju na dom.

Iz centra za napuštene životinje ističu da odnedavno postoji još jedan razlog zašto je to tako. Verovali ili ne, vlasnici se sve češće odriču crnih mačaka ostavljajući ih na ulici zato što – ne izgledaju lepo na selfijima.

Iz jednog britanskog centra naveli su da je kod njih trenutno 40 crnih mačaka iz ovog razloga. Mnogi veruju u tužnu predrasudu da donose “lošu sreću”, drugi da nisu tako lepe, a oni koji su udomili jednu crnu lepoticu kažu da im one predstavljaju poseban izazov, da zrače specifičnom energijom, umiljate su, i uopšte nisu „baksuzne“.

Ono što mnogi ne znaju je da je crna mačka zapravo domaća mačka sa crnim krznom – može biti mešanac, a može biti i specifična rasa.

Postoje 22 različite vrste crnih mačaka.

Bombajska mačka je recimo potpuno crna i to je zvanično priznata crna rasa mačaka.

Sve crne mačke su u stvari tamno plave.

Na odgovarajućem svetlu nijanse njihove dlake variraju od crne kao ugalj, sivo-crne do braon-crne.

Alo.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter