MOŽDA NE ŽELITE DA PRIZNATE, ALI I VI SE PLAŠITE: Ovoga se boji gotova svaka osoba na Planeti!

 

Svaki strah je iracionalan i neobjašnjiv, svaka osoba se nečega plaši i to je potpuno normalno. Ipak, postoje strahovi koji mogu da potpuno parališu osobu i da počnu da joj ometaju svakodnevno funkcionisanje.

Najjači strahovi se nazivaju fobije, a mogu biti povezani i sa anksioznošću. Kada primetite da imate česte napade jakog straha morate se time detaljnije pozabaviti i posetiti psihologa ili lekara.

Kako se baš svaka osoba na Planeti nečega boji, treba znati i da postoje tri znaka koja su svima urođena:

1. Bojimo se poverenja u druge ljude 

Iza nas je dug put, koji je bio bogat izdajama, prevarama i razočarenjima. Život nam je dao dobre lekcije, lako dostupne, ali teško isceljive. Ljudi sve teže i teže veruju drugima, pogotovo ako su u pitanju stranci. Želja za poverenjem se smanuje kako čovek stari. Nemojte se plašiti da se otvorite pred strancima, jer će možda, do jučerašnji stranac sutra biti vaša druga polovina.

2. Bojimo se da kažemo istinu

Svako se još iz detinjstva seća da je mala laž povlačila za sobom veliku. Bilo koje prećutkivanje povlači za sobom probleme i posledice. Čovek retko govoriistinu, jer zna da istina može da postane prepreka na putu ka srećnoj budućnosti. Istina vas primorava da idete zaobilaznim putem, lakše je nešto ulepšati.

Učite da govorite istinu u svakoj situaciji, ne lažite, i bolje je da prećutite nego da obećate više nego što možete da uradite. Pokušajte da budete čovek kome se veruje bez ograničenja.

3. Bojimo da se budemo svoji

Svet nas je naučio da igramo svakodnevno i besprekorno. Ne možemo sebi da dozvolimo budemo ono što jesmo sa svim što nas okružuje. Maske su postale glavni aksesoar savremenog čoveka. Borba za mestom pod suncem je postala glavni zadatak svakog. "Biti svoj" je trend, ali malo ko ga može sebi priuštiti.

Svi se balaze u okvirima javnog mnjenja, a nema svako snage da se bori sa tim mnjenjem. Prestali smo da cenimo svoju "neobičnost" da bi se stopili sa masom. Jedinstveni smo samo kada smo sami, a tipični smo kad smo pored drugih.

​Spoznajte šta je to što želite baš vi. Iskoračite u susret svojim željama. Dozvolite sebi da se opustite i živite pored drugih. Živite uvek i svuda. Ne mislite šta će prolaznik pomisliti, dišite punim plućima i radite to što ste uvek želeli, a oduvek se plašili. Pokažite svetu svoje lice i svet će se otvoriti vama.

Telegraf
Foto: Arhiva 

 

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30 Rano jutro
06.45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:00 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
14:00 Dnevnik
14:30 Posle ručka
16:30 Serija: Suze moje sestre
17:30 Telemaster
18:20 Kviz: Naslovna strana
18:55 Upoznajte parove
21:00 Goli život
23:00 Parovi - Poželi pesmu
02:30 Parovi - Live